Anlık Bildirim

Antarktika'nın buz katmanı yüz binlerce meteora ev sahipliği yapıyor

Gerçekleştirilen yeni bir çalışmada, Antarktika'nın derin buz katmanında henüz ortaya çıkarılmamış muhtemel 300 binden fazla meteorun bulunduğu tespit edildi.   

Antarktika, yüz binlerce meteora ev sahipliği yapıyor Tam Boyutta Gör

Meteorlar, evrene dair bazı soruların cevaplarını bulmak için önemli ipuçlarını barındırıyor. Yapılan yeni bir araştırma, Antarktika'nın meteorlar açısından oldukça zengin bir yer olduğu sonucunu ortaya çıkardı. Buz katmanının altında henüz keşfedilmemiş 300 binden fazla meteor olabileceği bulundu.

Antarktika'nın buz katmanı meteor zengini

Vrije Universiteit Brussel araştırmacıları, optik, termal ve radar verileri kullanarak bir yapay zeka sayesinde Antarktika'da meteor olan bölgelerin olası konumlarını buldular. Yapay zeka, kıtada potansiyel olarak meteor açısından zengin 600 bölge tespit etti ve bu bölgelerin 300 binden fazla meteora olası ev sahipliği yaptığını ortaya çıkardı.

Yapay zeka sayesinde elde edilen 600 bölgeden bazılarının kıta üzerinde yer alan araştırma istasyonlarının hemen yanında olduğu anlaşıldı. Araştırmacılar, yapay zekanın Antarktika'daki bilinen meteor bakımından zengin bölgelerin %83'ünü doğru bir şekilde tanımladığını saptadı.

Çalışmanın yazarlarından Veronica Tollenaar: "Meteor bulmak için büyük bir potansiyele sahip bazı keşfedilmemiş alanlar bulduk. Bu yerleri ziyaret ederek ve sahada insansız hava araçlarıyla yapılan araştırmalar gibi yeni kurtarma tekniklerini kullanarak, Antarktika meteor kurtarma görevlerinde yeni bir döneme girmek üzereyiz." dedi.

Şimdiye kadar kıtadan 45 binden fazla meteor çıkarılmasına rağmen araştırmacılar bunun buz tabakalarının altına gizlenmiş olabilecek meteorların yalnızca %5-%13'ünü oluşturduğunu söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim