Anlık Bildirim

Apple, 12 inç MacBook'u eski ürünler listesine ekledi

Apple’ın 2015 yılında tanıttığı 12 inç MacBook modeli, eski ürünler listesine eklendi. Bu durum cihazın yakın zamanda donanım desteğinin son bulacağa anlamına geliyor.

Apple tarafından üretilen cihazlar, üretiminin üzerinde en az beş yıl geçtiğinde eski cihazlar listesine alınır. Bu listeye eklenen son cihaz 2015 model MacBook oldu.

Apple, 12 inç MacBook'u eski ürünler listesine ekledi Tam Boyutta Gör


2015 yılında tanıtılan ürün, aslında iyi bir satış başarısı elde edemedi. Tanıtıldığında 1.299$ gibi yüksek bir fiyattan satışa sunulmuştu. Fansız tasarlanması nedeniyle, cihazın zaten kullandığı düşük verimli Intel Core M işlemcileri yüksek yük altında ısınıyor ve işlemcileri soğutacak bir yapı olmadığı için performansın daha da düşmesine neden oluyordu. Ayrıca USB Portu olmadığı için dosya aktarımını USB Type-C aparatları ile yapmanız gerekiyordu.

Ancak ışıksız logo tasarımı, kelebek mekanizmalı sessiz klavyesi, daha az porta sahip oluşu aslında günümüz MacBook modellerinin habercisi niteliğindeydi. Şirket bu cihazı güncellemeye 2016 ve 2017 yıllarına kadar devam etti. Ancak bu serinin devamı, 2019 yılında tanıtılan MacBook Air oldu.

Donanım desteği henüz sonlanmadı

Apple tarafında üretilen MacBook modelleri, üretiminin üzerinde en az beş yıl geçtiğinde eski cihazlar listesine alınır. Yedi yılı geçtiğinde ise donanım desteği sonlandırılır. Yani 2015 yılında çıkan modelin donanım desteği yedi yıl sonra bitmiş olacak. 2016 ve 2017 yıllarında güncellenen modeller ise önümüzdeki yıllarda sırayla eski cihazlar listesine alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim