Anlık Bildirim

Netflix, uzamsal ses desteğini kullanıma sunuyor

Netflix, iOS 14 ve üstü yazılıma sahip iPhone ve iPad modelleri için AirPods Pro ve AirPods Max kulaklıkları ile uzamsal ses desteğini kullanıma sunacağını duyurdu.
Netflix, uzamsal ses desteğini kullanıma sunuyor Tam Boyutta Gör

Uzamsal ses, Apple'ın WWDC 2021 etkinliğinde tanıttığı kullanıcıların dinleme deneyimini bir üst seviyeye taşıyan bir ses teknolojisi. Uzamsal ses ile Dolby Atmos destekli içerikleri dinlediğinizde, kafanızı çevirdiğinizde bile ses aynı yerde kalıyor. Yani oluşturulan sesler belirli konuma yerleştiriliyor ve siz hareket ettiğinizde, seslerin olduğu yerde kalması sağlanarak sürükleyici bir ses deneyimi sunuluyor. Bu da kullanıcılara sesi gerçek bir ortamda dinleme hissiyatı veriyor.

Uzamsal ses her cihazda desteklenmiyor

Netflix'in yakın zamanda kullanıma sunacağı bu özelliği iOS 14 ve iOS 15 çalıştıran tüm cihazlarda; uzamsal ses ile uyumlu filmleri, TV şovlarını ve dizileri dinleyebileceksiniz. Ancak Dolby Atmos destekli içerikleri dinleyebilmek için AirPods Pro veya AirPods Max kulaklıklarına ihtiyacınız var. Yani 1. ve 2. nesil AirPods kulanıcıları bu özellikten faydalanamayacak.

Kaynakça https://9to5mac.com/2021/08/18/netflix-spatial-audio-support-roll-out/ https://applescoop.org/story/netflix-rolls-out-spatial-audio-support Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim