Anlık Bildirim

iPhone 15 etkisi: Apple Acil SOS daha fazla ülkeye geliyor

iPhone 14'ün hayat kurtadan Emergency SOS (Acil SOS) özelliği iki ülkede daha erişime açılacak. iPhone 14 kullanıcıları artık hücresel ve Wi-Fi bulunmadığında acil servislere yönlendirilecek.
Apple Acil SOS daha fazla ülkeye geliyor! Türkiye listede mi? Tam Boyutta Gör
Apple'ın hayat kurtaran Acil SOS (Emergency SOS) özelliği, iki ülkede daha kullanıma açılıyor. Hatırlayacak olursak hücresel ve Wi-Fi ağı bulunmadığı durumlarda uydu üzerinden iletişim olanağı sunan bu özellik, ilk olarak iPhone 14 serisi ile karşımıza çıktı. 

Apple Acil SOS daha fazla ülkeye geliyor

Bildiğiniz gibi dün gerçekleştirilen Wonderlust etkinliği kapsamında Apple, iPhone 15, iPhone 15 Pro modellerine ek olarak Galaxy Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'yi duyurdu. Ancak bir duyuru da Emergency SOS (Acil SOS) özelliği için yapıldı. Bu noktada Apple, özelliğin Eylül ayı sonlarında İspanya ve İsviçre'de kullanıma sunulacağını duyurdu.

Bilmeyenler için ilk aşamada ABD ve Kanada’da erişime açılan Emergency SOS özelliği, daha sonra Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık'ta yer alan kullanıcılara sunuldu. Günümüzde ise Belçika, İtalya, Avusturya, Avustralya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere 14 ülke ve bölgede kullanılabiliyor.

Ayrıca Wonderlust etkinliğinde Apple, Acil SOS benzeri Uydu Üzerinden Yol Yardımı sistemini de duyurdu. Ancak bu özelliğin şimdilik yalnızca ABD'de mevcut olduğunu hatırlatalım. Bildiğiniz gibi Apple Acil SOS özelliği Türkiye'de halen aktif değil. Ancak bunun kolay bir adım olmadığını da belirtmekte fayda var. Niketim uydu bağlantısı için Apple'ın ülkelere özel lisansa sahip olması gerekiyor. İlerleyen dönemde Türkiye ile de bu tarz bir anlaşma imzalanırsa özelliği kullanmak mümkün olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim