Anlık Bildirim

Apple AirTag üzerinden araç hırsızlığı yapıldığı ortaya çıktı

Apple'ın AirTag teknolojisinin araba hırsızlığında kullanıldığı ortaya çıktı. Hırsızlığı ortaya çıkaran Kanada'nın York Bölge Polisi, kullanıcıların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Apple AirTag kullanarak araç hırsızlığı yapıldığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Apple’ın kullanıcıların eşyalarını kolay bir şekilde takip etmelerini sağlayan AirTag teknolojisi ile araba hırsızlığı yapıldığı ortaya çıktı. Kanada'nın York Bölge Polisi otomobil/kargo Hırsızlığı birimi, hırsızların yüksek kaliteli araçları takip etmek ve çalmak için yeni bir AirTag yöntemi keşfettiği bildiriyor.

Araç sahipleri takip ediliyor

Toplam beş olayı araştıran birim, hırsızların halka açık yerlere park eden araçlara göze çarpmayan bir AirTag yerleşteştirdiğini ve daha sonra aracın adresini bularak garajdan çaldığını dile getirdi. Bununla birlikte York Polisi, AirTag kullanıcılarının iPhone sahibi dışında başka biri tarafından devre dışı bırakılamayan AirTag'in anti-izleme özelliğini kullanmalarını tavsiye ediyor. 

AirTag'ler, sürekli olarak bir şeyler kaybedenler için hayat kurtarıcı olsa da, teknolojiyi kötü niyetle kullanan kişiler tarafından farklı amaçlara hizmet edebiliyor. Ülkemizde henüz benzeri bir olay yaşanmadı ancak kullanıcıların bu konuda dikkatli olmalarını önerebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim