Anlık Bildirim

Apple, çok tartışılan iPhone’ları tarama kararını erteledi

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda çocuklara yönelik cinsel tacizle mücadele için iPhone’ları tarayacağını açıklamıştı. Şirket şimdi de çok tartışılan bu kararı ertelediğini duyurdu.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Apple, geçtiğimiz haftalarda çocuk tacizcilerini tespit etmek için iPhone’lardaki fotoğrafları tarayacağını açıklamış ve dünya genelinde tartışmalara yol açmıştı.

Şirketin bu uygulaması birçok insan tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Buna gerekçe olarak da teknolojinin kötü amaçlar için kullanılacağı, hükümetlerin insanları izleyeceği ve kullanıcı gizliliğinin ihlal edileceği gösterilmişti.

Apple, çok tartışılan iPhone’ları tarama kararını erteledi Tam Boyutta Gör

Şirket, dün yaptığı açıklamayla bu uygulamanın ertelendiğini duyurdu. Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “Daha önce çocuklara yönelik cinsel istismar ile mücadeleye yardımcı olmak için yeni planlarımızı duyurmuştuk. Ancak, müşterilerden, savunma gruplarından ve araştırmacılardan aldığımız geri bildirimlere dayanarak kritik bir öneme sahip olan bu uygulamamızı iyileştirmeler yapmak için başka bir zamana erteledik.”,

Apple, uygulamanın ne zamana ertelediğini açıklamasa da sürenin birkaç ayı bulabileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim