Anlık Bildirim

Apple'dan Zoom'a ayrıcalık: Özel bir kamera API'si sunuldu

Apple'ın Zoom'a başka hiçbir geliştiricinin erişemediği özel bir kamera API'si sağladığı ortaya çıktı. Tüm geliştiricilere eşit davrandığını söyleyen şirketin bazılarına ayrıcalık tanıdığı görülüyor.

Apple'dan Zoom'a ayrıcalık: Özel bir kamera API'si sunuldu Tam Boyutta Gör

Jeremy Provost isimli bir uygulama geliştiricisi, Apple'ın Zoom'a ayrıcalık tanıyarak, özel bir iPadOS kamera API'sine erişim izni verdiğini ortaya çıkardı. Video konferans platformu bu API sayesinde iPad'lerde Bölünmüş Ekran (Split View) modunda kamerayı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor.

Zoom şu anda Apple FaceTime dışında bu API'ye erişebilen tek uygulama konumunda. Provost bu özelliğin kullanıcılara görüntülü arama sırasında ayrı bir uygulama kullanma olanağı sağladı için oldukça yararlı olduğunu söyledi. Örneğin video konferans sırasında notlarını veya sunumlarını görüntülemeleri mümkün oluyor.

Apple'dan Zoom'a ayrıcalık: Özel bir kamera API'si sunuldu Tam Boyutta Gör

Zoom'a özel muamele

Söz konusu API'ye diğer geliştiricilerin erişemediğini belirtelim. Hal böyle olunca da kullanıcılar bir video konferans uygulamasını Bölünmüş Ekran modunda kullanmak isteyince, uygulama çoklu görev sırasında iPad kamerasına erişemeyeceği için görüntü kararıyor.

Bu özelliğin sadece Zoom'da mevcut olması, video konferans platformuna diğer görüntülü arama çözümlerine göre bir avantaj sağladığı kesin. Şirket tüm geliştiricilere eşit davrandığını söylese de bazılarına "ayrıcalık" tanıdığı açıkça ortaya çıkmış durumda. Apple'ın neden yalnızca Zoom'a bu API'ye erişim izni verdiği bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim