Anlık Bildirim

Apple en hızlı 5G bağlantısı sunan iPhone 13 modellerini ABD'de satacak

Apple'ın dün tanıttığı iPhone 13 serisi akıllı telefonların sadece ABD'de değil başka ülkelerde de mmWave 5G desteği ile sunulacağı söyleniyordu. Ancak beklenen olmadı.

Apple en hızlı 5G destekli iPhone 13 modellerini ABD'de satacak Tam Boyutta Gör

Apple geçtiğimiz yıl iPhone 12 serisini tanıttığında mmWave 5G desteğini belirli cihazlarla sınırlandırmıştı. Şirket bu yıl da ultra hızlı mmWave bantlarına erişimi sadece ABD'de satılan modellere özel yaptı.

iPhone 13 piyasaya sürülmeden önce şirkete yakın kaynaklar mmWave 5G teknolojisini destekleyen versiyonların başka ülkelerde de piyasaya sürüleceğini söylemişti. Ancak firma bu özelliği sadece ABD'de satılan modellerde tutmaya karar verdi.

Apple en hızlı 5G destekli iPhone 13 modellerini ABD'de satacak Tam Boyutta Gör

mmWave 5G nedir?

Bu teknolojiye sahip iPhone 13'lerin sağ tarafından ek bir anten bulunuyor. Ayrıca n258 (26 GHz), n260 (39 GHz) ve n261 (28 GHz) bantlarını desteklediklerini belirtelim. Bunlar, mmWave 5G'nin 6 Ghz'in üzerindeki frekanslarda çalışması için gerekli.

mmWave, 24 GHz ila 40 GHz arasında değişen daha yüksek frekanslı radyo bantlarını ifade ediyor. mmWave 5G ağları ultra hızlı olsa da menzili çok kısadır. Yani mmWave teknolojisini kırsal alanlarda kullanmak pek mümkün olmaz. Baz istasyonuna yakın olmak gerekir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim