Anlık Bildirim

Apple, iPhone 13 kamerasındaki can sıkıcı bir kusuru düzeltecek

Apple, bazı durumlarda sorun çıkardığı gerekçesiyle makro modunu devre dışı bırakma seçeneği için iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max için bir güncelleme yayınlayacak.

Apple, iPhone 13 kamerasındaki can sıkıcı bir kusuru düzeltecek Tam Boyutta Gör

Input Mag editörü Raymond Wong, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'teki yeni makro işlevinin otomatik olarak çalıştığını ve nesneye 15 cm'den daha az yaklaşıldığında kamerayı ana lensten, makro modun kullanılabildiği ultra geniş açılı lense geçirdiğini kaydetti.

Otomatik kamera değiştirme özelliği, çekime müdahale ederek makro modu açıyor ve bu moddan çıkmadan, yakındaki nesnelerin fotoğrafının çekilmesine izin vermiyor. İşte tam da bu senaryoda, iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde makro modu devreden çıkarma seçeneğinin olmadığını belirtelim. Örnek olarak bu videoyu izleyebilirsiniz:

Geçici bir çözümü var

Apple başlangıçta Wong'a kameranın otomatik geçişinin, kullanıcıların daha iyi yakın çekimler yapmasına yardımcı olmayı amaçladığını açıkladı. Bununla birlikte, diğer blog yazarlarından gelen şikayetler üzerine şirket, gelecekteki bir iOS güncellemesinde makro modunu devre dışı bırakma düğmesi ekleyeceğini resmen duyurdu:

"Bu sonbahar, bir yazılım güncellemesiyle, fotoğraflar ve videolar için yakın çekim yaparken otomatik kamera geçişini devre dışı bırakmak için yeni bir ayar eklenecek."

Wong, geçici bir çözüm olarak, lenslerin değiştirilmesini önleyen kamera kilidi seçeneğinin (Ayarlar> Kamera> Kamera Kilidi) kullanılmasını öneriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim