Anlık Bildirim

Apple, iPhone 5 kullanıcılarını güncelleme yapmaları için uyarıyor

Yaklaşık 20 yılda bir gerçekleşen GPS zaman ayarlaması sebebiyle, iOS 10.3.4 öncesi iPhone 5’lerin bazı problemler yaşaması bekleniyor. Apple da kullanıcılara güncelleme yapmaları için uyarı gönderdi.

Apple, iPhone 5 güncelleme uyarısı

GPS ağı, hafta sayısını 10 bit olarak tutmakta. Bu da her 1023 haftada bir hafta sayısının yuvarlanması manasına geliyor. İlki 21 Ağustos 1999’da gerçekleşen yuvarlamanın ikincisi 6 Nisan 2019’da gerçekleşti. 2012 öncesi üretilen iPhone ve iPad modelleri ise 3 Kasım tarihinde bu değişimden etkilenecekler. Apple da kullanıcıların cihazlarını güncellemeleri için uyarıda bulunuyor.

GPS özelliği çalışmayacak

iPhone 5, iPad (4. Nesil), iPad mini (1. Nesil) vb. Apple cihazları, GPS zaman değişimi sebebiyle sorun yaşayacaklardan bazıları. Apple, sorunu gidermek için iOS 10.3.4 ve iOS 9.3.6 güncellemesini kullanıcılara sundu. Ancak hala cihazlarını güncellemeyenlere uyarı gitmeye başladı. Bu uyarıda 3 Kasım tarihine kadar cihazların güncellenmesi, aksi taktirde GPS özelliğinin kullanılamayacağı aktarılıyor. Ayrıca iPhone 5’e gönderilen uyarılarda ise App Store, iCloud, email gibi servisler ve internete erişimde de sıkıntılar yaşanabileceği belirtiliyor.

3 Kasım tarihine kadar güncellemeyi yapmamış kullanıcılar, cihazlarının yedeğini alarak güncellemek zorunda kalacaklar. Yani OTA (over-the-air) güncelleme imkanı olmayacak.

Apple’ın elindeki rakamlara göre iOS kullanıcılarının yalnızca yüzde 9’u iOS 12 ve öncesi bir sürüm kullanıyor. Bu cihazların arasında görece güncel donanımlılar da olduğu biliniyor. Rakamı bir de 4 yıldan eski cihazlarla daraltırsak yüzde 7 gibi oldukça düşük bir orana ulaşıyoruz. Kısacası iOS 10.3.4 öncesinde kalan ve sorundan etkilenecek kullanıcı sayısı oldukça az sayıda olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8694 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, gps ve
4 etiket daha iphone 5 iPad ios 10 iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim