Anlık Bildirim

Apple, istenmeyen izlenmeyi engellemek için AirTag'i güncelliyor

Apple, AirTag'lerin kötüye kullanımının artmasının ardından yeni gizlilik ve güvenlik önlemleri aldı. Teknoloji devi, cihazın amacına yönelik kullanımı için çalışmalarına devam edecek.

Apple, istenmeyen izlenmeyi engellemek için AirTag'i güncelliyor

Apple'ın yaklaşık bir yıl önce tanıttığı AirTag kablosuz takip cihazı, her ne kadar kullanıcıların bir eşyasını kaybetmesini önlemek için sunulmuş olsa da birçok kötü amaçlı kullanım için de tercih edildi. Teknoloji devi, yeni gizlilik ve güvenlik önlemleriyle bu kötüye kullanımların önüne geçmeyi amaçlıyor.

AirTag'lerin amacına uygun kullanılması amaçlanıyor

AirTag'i kullanıma sunarken Apple, kullanıcıların Bul (Find My) uygulamasıyla anahtarlarını, cüzdanları ve sırt çantaları gibi kişisel eşyalarını takip etmelerini ve kaybolmalarının önüne geçmeyi sağlamayı amaçlıyordu. Cihaz hakkında yayınlanan birçok rapor ise kullanımın her zaman bu amaçlar için gerçekleştirilmediğini gösteriyor.

Kötüye kullanıma dair raporların artmasıyla beraber Apple, ek adımlar atma kararı aldı. Teknoloji devi, öncelikle AirTag'lerini ilk kez ayarlayan kullanıcıların, cihazın kendi eşyalarını takip etmesi için tasarlandığını ve cihazı, rızası olmadan bir kişiyi veya sahibinin bilgisi dışında kendisine ait olmayan bir eşyayı takip etmek için kullandığında bunun bir suç olduğunu ve gerekli durumlarda kolluk kuvvetleriyle bilgilerinin paylaşılabileceğine dair bir uyarı gösterecek.

Gerçekleştirilen bir diğer değişiklikte ise "Bilinmeyen Aksesuar Algılandı" uyarısına sebep olan AirPods'ların istenmeyen izleme konusunda kafa karışıklığına neden olduğu için bilinmeyen aksesuar yerine uyarıda AirPods'un adı gösterilecek.

Apple ayıca istenmeyen izlenme destek makalesini güncelliyor. Makalede, izlendiğinden şüphelenen kişilerin ne yapması gerektiğine dair daha fazla bilgi yer alacak.

Teknoloji devi yaptığı bu değişikliklerle beraber bu yıl içerisinde kullanıma sunmayı amaçladıkları diğer özellikleri de açıkladı. Precision Finding ile istenmeyen takibe maruz kalan kişiler, bilinmeyen AirTag'leri bulmalarına yardımcı olacak. iPhone 11, 12 veya 13 kullanıcıları, menzil içindeyken bilinmeyen bir AirTag'in mesafesini ve yönünü belirleyebilecek.

Ayrıca Apple, AirTag'in sesini daha yüksek tonlarda çalmak üzere ayarlayacak ve böylece bilinmeyen izleme cihazlarının bulunması daha kolay olacak

Apple, AirTag kullanımının şirketin piyasaya sürme amacına yönelik olarak gerçekleştirilmesi için tüm çalışmaları gerçekleştireceklerini ve istenmeyen ve kötüye kullanımların önüne geçmek için tedbirlerin alınmaya devam edeceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim