Anlık Bildirim

Apple AirTag'in oto hırsızlığında kullanımı yaygınlaştı

Apple'ın takip cihazı AirTag, Kanada'da araç hırsızlığı için kullanılmaya başlandı. Montreal'de oto hırsızlığının yaygınlaşmasıyla birlikte polisler, sürücüler için AirTag hakkında uyarı yayınladı.
apple airtag oto hırsızlığında kullanımı yaygın Tam Boyutta Gör
Kanada Montreal’de araba hırsızlığı yayılıyor. Bildirildiğine göre, suçlular, Apple’ın AirTag cihazını kullanarak genelde pahalı arabalar ve SUV’ları çalıp dünyanın dört bir yanına gönderimini sağlıyor.

Araçları çalıp yurt dışına sevkiyatını yapıyorlar

Kanada’da bir sigorta acentesi, sadece 2022 yılında Kanada genelinde 105.000’den fazla aracın çalındığını söylüyor. Oto hırsızlarının çalınacak arabaları seçmek için Apple'ın AirTag’ini kullandığı biliniyor. Montreal’den dönüş yolunda telefonlarından uyarı alan, aracı kontrol ettiklerinde AirTag takıldığını gören çok sayıda insan var.

Araba hırsızlığı bir süredir büyüyen bir sorun olsa da, Montreal’deki suçluların arabaları takip etmek, çalmak ve satmak için teknolojiyi kullanmaları hızla artıyor.

AirTag’in yerleşik güvenlik özelliklerini hatırlatmakta fayda var. ‌AirTag‌, sahibi olan kişiye yakın değilse bir uyarı gönderir ve bu uyarı iPhone’da görünür. Android telefonlar da AirTag dahil olmak üzere bilinmeyen Bluetooth izleyicilerini tespit edebiliyor. Ayrıca Apple'ın Tracker Detect uygulaması mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
55877 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple airtag, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim