Anlık Bildirim

Apple, klavyedeki bir tuşu mouse olarak kullanabilmeyi amaçlıyor

Teknoloji devi Apple, klavyedeki bir tuşu mouse olarak da kullanabilmeyi amaçlayan bir teknolojinin patentini aldı. Şirket, gelecekte bu teknolojiyi bilgisayarlarına entegre edebilir.

Apple, klavyedeki bir tuşu mouse olarak kullanabilmeyi amaçlıyor Tam Boyutta Gör

Apple, geçtiğimiz Ağustos ayında listelenen bir patent üzerinde çalışmalara devam ediyor. Teknoloji devi yeni bir patentle klavyeden çıkarılabilir bir tuşu mouse olarak kullanabilmeyi araştırmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Klavyeye entegre mouse

Apple'ın 'Deployable Key Mouse' başlığıyla ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nde yayınlanan yeni bir patenti, klavyeye entegre bir tuşun mouse olarak kullanılabilmesini gösteriyor. Patentte yer verilen detaylara bakıldığında mouse olarak kullanılabilecek olan tuş, ergonomik bir şekle sahip olacak.

Apple, klavyedeki bir tuşu mouse olarak kullanabilmeyi amaçlıyor Tam Boyutta Gör

Klavyeden çıkarıldığında mouse olarak çalışabilmesi için tuşun aynı zamanda bir pile ve sensörlere sahip olacağı belirtiliyor. Tuşun boyutlarına patentte yer verilmezken Apple'ın teknoloji üzerinde geliştirmeler yapması gelecekte mouse olarak kullanılabilir klavyeye entegre bir tuşa sahip Mac'leri mümkün kılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim