Anlık Bildirim

Apple, geliştiriciler için kod yazmayı kolaylaştıracak yapay zeka geliştiriyor

Apple, geliştiricilerin uygulamalar için kod yazmasına yardımcı olacak yapay zeka aracı geliştiriyor. Aktarılanlara göre Xcode’a dahil olacak araç Microsoft’un Github Copilot’una benzeyecek.

Apple, kod yazmayı kolaylaştıracak yapay zeka geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın son zamanlarda daha fazla yapay zeka alanına girdiğini görüyoruz. Teknoloji devi Keyframer yapay zekası ile hareketsiz görüntüleri canlandırırken şimdi de geliştiriciler için kod yazmayı kolaylaştıracak bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Aktarılanlara göre Apple’ın bu aracı Xcode’a dahil olacak ve esasında Microsoft’un bir süredir sunduğu Github Copilot’a benzeyecek.

Apple, Xcode'a yapay zeka ekleyecek

macOS, iOS, watchOS, tvOS ve visionOS için yazılım geliştirmek için Apple tarafından geliştirilen tümleşik geliştirme ortamı olan Xcode, yakında kod üretmek için yapay zeka aracı içerecek. Apple’ın yeni yapay zeka aracı doğal dil taleplerine göre kod üretebilen ve kodu bir programlama dilinden diğerine dönüştürebilen Microsoft'un GitHub Copilot'una benzeyecek.

Xcode AI aracının kod bloklarını tahmin edip tamamlayabileceği ve geliştiricilerin uygulama oluşturma süreçlerini kolaylaştıracağı belirtiliyor. Apple şu anda bu işlevi dahili olarak test ettiği ve firmanın aracı, bu yılın başlarında üçüncü taraf yazılım geliştiricilere sunmayı planladığı aktarılıyor. Apple, Xcode'u yazılım geliştiricilere ücretsiz olarak veriyor ancak uygulama mağazalarına uygulama göndermek için yıllık 99 dolar ücret alıyor.

Apple’ın iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15 için mümkün olduğunca çok sayıda yeni yapay zeka özelliği istediği de belirtiliyor. Bunlar arasında Siri’ye eklenecek üretken yapay zeka özelliklerinin yanı sıra Apple Music'te çalma listeleri ve Keynote'ta slaytlar oluşturmak gibi özellikler yer alıyor. Ek olarak Apple'ın cihazlarındaki "Spotlight" arama özelliğinin yapay zeka ile bütünleşerek daha kapsamlı kontroller sağlayacağı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim