Anlık Bildirim

AppsFlyer'ın 2021 E-ticaret Durum Raporu yayınlandı

Ölçümleme hizmeti sunan AppsFlyer, 2021 E-Ticaret Durum Raporu’nu paylaştı. TÜrkiye, 2021 yılında iOS uygulama indirme sayısında ilk 15 ülke arasında yer aldı.    

AppsFlyer'ın 2021 E-ticaret Durum Raporu yayınlandı Tam Boyutta Gör

Şirketlere mobil ölçümleme ve küresel ilişkilendirme çözümleri sunan AppsFlyer, 2021 E-Ticaret Durum Raporu’nu yayınladı. Rapora göre Türkiye, mobil uygulama indirme indirme sayısında ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye, 2021 yılında iOS uygulama indirme sayısı bakımından ilk 15 ülke arasında yer aldı. 2020 yılının son ayına kıyasla Mayıs 2021’de iOS platformunda yapılan indirmelerde yüzde 360’lık artış yaşandı.

Türkiye’de pandeminin ilk dalgası Ramazan ayına denk gelmiş ve 2020’deki Ramazan ayını çoğunlukla evde vakit geçirmiştik. Bu dönemde mobil alışveriş ve mobil eğlenceye ilginin artması nedeniyle uygulama indirme sayılarında büyük artış yaşanmıştı. Bu durum 2021 yılında da devam etti. Ramazan ayında arka arkaya ikinci yılda yüzde 169’luk bir artış yaşandı. Ayrıca alışveriş dönemlerinin de uygulama indirme sayılarına etkisi görülüyor. Black Friday döneminde organik olmayan indirmeler yüzde 128 oranında arttı. Mobil pazarlama kampanyalarının etkili olduğu görülüyor.

iOS 14 ve iOS 15 güncellemesi ile birlikte platforma yeni bir gizlilik özelliği eklendi. Uygulamaların kullanıcı etkinliklerini izleyebilmesi için kullanıcının “Uygulama beni takip etsin” seçeneğine izin vermesi gerekiyor. Bu değişiklik ile birlikte pazarlama faaliyetleri zora girdi. Buna rağmen 2021’in ikinci çeyreğinde yeniden pazarlama, Türkiye’de pandemi öncesine göre 5 kat arttı.

Türkiye, e-ticaret uygulamaları arasında geçen yıla göre yüzde 204 artışla en hızlı büyüyen iOS pazarı olarak dikkat çekiyor. Türkiye şu anda e-ticaret için en büyük pazarlardan biri. Perakendeciler için 2022 yılında e-ticarette başarılı olmanın anahtarı, mobil uygulamalarında yenilikçi adımlar atarak ve yeni veri elde yöntemlerinden faydalanarak kullanıcı deneyimlerini iyileştirmeden geçiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim