Anlık Bildirim

Araç muayene gecikme bedellerine düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5'i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek

Araç muayene gecikme cezalarına düzenleme 2021 Tam Boyutta Gör

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında araç muayene gecikme bedellerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5'i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek. Hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarına ve aracın muayeneye geliş tarihine göre değişiklik gösterebilecek.

Bu da demek oluyor ki araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Gecikme süreleri konusunda herhangi bir sınır yok

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamaya göre yeni düzenleme tüm araç tipleri için geçerli olduğu gibi gecikme süreleri konusunda da herhangi bir sınır bulunmuyor. Yani düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabilir 5 veya 10 yıldır muayeneden geçmeyen araçlar da. Yeni düzenlemenin 31 Aralık 2021'e kadar geçerli olduğunu da belirtelim.

Öte yandan, araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekiyor. Bununla birlikte her bir taşıt için MTV, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Yeni düzenlemeyle sadece araç muayene gecikme ücretlerine değil, yukarıda bahsi geçen diğer borçların gecikmelerine de indirim imkanı getirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10308 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim