Anlık Bildirim

Araştırma: Nüfusun %85’i iklim değişikliklerinden uzun zamandır etkileniyor

Pazartesi günü yayınlanan yeni bir araştırmaya göre iklim değişikliğinin sebep olduğu etkiler dünya nüfusunun çoğunu tahmin edilenden çok daha uzun süredir etkiliyor.

Nature Climate Change’de pazartesi günü yayınlanan bir araştırma, iklim değişikliklerinin insanlar üzerindeki etkisinin uzun zamandır sürdüğünü ortaya çıkardı.

İklim değişikliklerinin etkileri artıyor Tam Boyutta Gör

Araştırma ekibi, sonuçlara on binlerce bilimsel araştırmayı analiz ettikten sonra ulaştı. Ekip, makine öğrenim yöntemi kullanarak 1951 ve 2018 yılları arasında iklim değişikliklerinin dünya sistemleri üzerindeki etkilerini inceledi.

Yaklaşık 100.000 araştırmanın incelenmesi sonucunda dünya nüfusunun %85’inin uzun zamandır iklim değişikliklerinden etkilendiği ortaya çıkarıldı. Çalışmanın yazarlarından Max Callaghan AFP’ye verdiği demeçte, “İklim değişikliklerinin tüm kıtalar, tüm sistemleri ciddi bir şekilde etkilediğine dair güçlü kanıtlara ulaştık” ifadelerini kullandı.

Kara alanının %80’i etkilendi

Araştırmalar bir bilgisayar yardımıyla analiz edildi. Sonuçlarda iklim değişikliğinin “insan kaynaklı” sebeplerle önemli derecede yükseldiği ortaya çıktı. İklim değişiklikleri sebepli insan ölümlerinin bu yıllarda ciddi derecede arttığı da araştırmada görüldü. Buna ek olarak sellerin, yangınların, sıcak hava dalgalarının sayısında büyük bir artış olduğu ve gezegendeki kara alanının %80’inin iklim değişikliklerinden etkilendiği ortaya çıkarıldı.

İklim değişiklikleri sellere yol açıyor Tam Boyutta Gör

Sera gazı emisyonlarının etkilerinin çok büyük olduğunu gösteren araştırmada önemli bir sonuca daha ulaşıldı. Sonuçlara göre gelişmiş ülkelerdeki iklim değişikliği araştırmaları gelişmemiş ülkelerdekinden çok daha fazla. Uzmanlar bunun iklim değişikliklerinin etkilerinin belirlenen miktarlardan çok daha büyük olabileceğini gösterdiğini ifade etti.  

Callaghan son olarak, araştırmalarının gelecekte yapılacak araştırmalar için önemli olabileceğinin ve makine öğreniminin benzer araştırmalarda insanlardan çok daha etkili olabileceğinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim