ASELSAN’ın hareket halindeki kara araçlarının birbiri ile uydu üzerinden haberleşebilmesi için geliştirdiği Gezgin Uydu Terminali, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki araçlarda kullanılmaya başlandı. Otokar tarafından üretilen COBRA-II zırhlı aracına eklenen uydu terminali kullanılarak ASELSAN Macunköy yerleşkesinden hareket halinde görüntülü görüşme gerçekleştirildi.
Cobra-II Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'a entegre edilen terminal sayesinde, araç hareket halindeyken ses ve veri/görüntü haberleşmesi sağlanacak, her türlü coğrafi koşulda ve taktik operasyonda sahadaki askeri birliklerle bağlı bulunulan komuta merkezlerinin iletişimi mümkün olacak.
İlk kez TSK envanterindeki bir kara aracı, uydu haberleşme kabiliyetine sahip oldu. Araç üzerine monte edilen anten otomatik olarak seçilen uyduya yönlenebiliyor ve hareket halinde IP tabanlı, açık ve/veya kapalı ses, veri, video telekonferans ve faks haberleşmesi gerçekleştirilebiliyor.
Gezgin Araç Uydu Haberleşme Terminali Özellikleri
- Her türlü arazi ve hava şartlarına uygun
- 2-eksenli kontrol, izleme ve stabilizasyon
- X Bant ya da Ku Bant Çözümleri
- PAMA ve DAMA yeteneği
- Anten Çapı: 50 cm
- Güç: 20 W’a kadar
- Kullanıcı gereksinimlerine göre hızı ayarlanabilir ses/veri bağlantısı
- Sistem Yönetimi: Merkezi ve Yerel Sistem Yönetim Yazılımı
- Frekans Bandı Yönetimi: Merkezi Dinamik Frekans Bandı Yönetimi
- Sistem Güvenliği: Milli ve NATO kriptoları ile uyumlu sistem mimarisi
- Çevre Koşulları: MIL-STD-810G uyumlu
- EMI/EMC: MIL-STD-461F uyumlu
- Hareket halinde uydu üzerinden mobil haberleşme imkânı
- Merkez üzerinden diğer uydu terminalleriyle görüşebilme
- IP Tabanlı, Açık/kriptolu ses, veri, video, görüntü ve faks haberleşmesi
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

