Anlık Bildirim

Covid-19'a karşı aşılanma, reçeteli ilaçlar hakkındaki fikirlerimizi değiştiriyor

Amerika'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, Covid-19 için aşılanma süreci, insanların reçeteli ilaçlarla ilgili bilgi düzeylerinin artmasına ve bu ilaçlara dair fikir sahibi olmalarına neden oluyor.

Aşılanma, ilaçlarla ilgili fikirlerimizi değiştiriyor

Amerika'nın yakın zamandaki Covid-19 aşısı atağından sonra yapılan bir çalışma, insanların reçeteli ilaçlara artık daha farklı yaklaştığını ortaya koyuyor. Amerika'nın bilindik sağlık danışmalığı kurumu M Booth Health'in araştırmasına göre insanlar artık ilaç markaları, bu ilaçların bileşenleri hakkında eskiye oranla çok daha bilinçliler. Covid-19 öncesi araştırmalarda insanların %55 grip aşısı yaptırmış olup, %3'ü de bu aşıların ismini biliyordu. Bugün yapılan anketlerde ise insanların %90'ı Pfizer'ı ve %80'i Moderna aşısını tanıyor. 

Öte yandan araştırmaya göre artık tüketiciler bir markayı diğerine tercih edebiliyorlar. Hatta insanların %44'ü doktorlarına ilaç yazma tavsiyesi verebiliyor. Ayrıca gençler (özel olarak Z kuşağı) bu tavsiye verebilen hastalarda çoğunlukta bulunuyor. Bunun yanında araştırma her üç katılımcıdan birinin artık ilaç markalarının da Nike veya Amazon gibi markalara benzer bir marka olduğunu söylüyor. Ki bu da ilaçları sağlıklı olmanın bir koşulundan ziyade kıyaslanabilir ve ikame edilebilir kılıyor. 

Benzer şeyler az çok ülkemizde de yaşanıyor kuşkusuz. Karantina dönemi boyunca insanların çok daha fazla sağlık programları izlemesi, alternatif tıbbın üniversitelerde bölüm olarak okutulması ve en azından Pfizer'ın RNA teknolojisiyle üretilip, Sinovac aşısının geleneksel aşı mantığıyla üretilmesi birçok insanın malumu. Ancak sağlığa dair bilgilerin bu şekilde popüler dolaşıma sokulması, sağlık otoriteleri açısında iyi mi yoksa kötü mü gelecek gösterecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim