Anlık Bildirim

950 beygirlik hibrit süper otomobil: Aston Martin Valhalla

Aston Martin'in 4.0 litre V8 üniteye ve iki elektrik motoruna sahip hibrit süper otomobili üretim formuyla karşımızda. Valhalla, markanın dönüşüm sürecinde dev bir adım olarak görülüyor.

Aston Martin Valhalla tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Aston Martin, ortadan motorlu hibrit modeli Valhalla'nın üretim versiyonu üzerindeki örtüyü kaldırdı. 4.0 litre V8 ve iki elektrik motorundan güç alan süper otomobil toplam 950 beygir güç sunuyor.

Mercedes-AMG kaynaklı V8 ünite tek başına 7200 dev/dak'da 750 beygir güç üretiyor ve arka tekerleklere güç veriyor. Elektrik motorlarının da biri ön aksta diğeri arka aksta konumlandırılmış. Aston Martin Valhalla sadece elektrikli sürüş modunda da kullanılabiliyor fakat bu durumda gücün tamamı ön tekerleklere aktarılıyor. Diğer senaryolarda elektrik gücü akslar arasında dağıtılıyor.

Aston Martin Valhalla'da markaya özel olarak geliştirilen 8 ileri çift kavramalı şanzıman bulunuyor. Söz konusu şanzımanda geri vites dişlisi bulunmuyor. Bunun yerine tıpkı McLaren Artura'da olduğu gibi elektrik motorundan faydalanılmış. Öte yandan yol tutuşu artırmak adına arka aksta bulunan elektronik limitli kaydırmalı diferansiyel de özellikler arasında.

Aston Martin Valhalla tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamaya göre V8 ünite ve elektrik motorları optimum güç aktarımı adına aynı anda farklı viteslerde çalışabiliyor. Bu da İngiliz süper otomobilin 1000 Nm tork değerine ulaşmasını sağlıyor. Söz konusu değerlerle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 2.5 saniyede tamamlayan Aston Martin Valhalla'nın azami hızı da 330 km/s. Saf elektrikli sürüş modunda en fazla 130 km/s hıza çıkabilen otomobilin bataryası 15 kilometreye kadar menzile imkan tanıyor.

Karbon fiber gövdeye sahip otomobilin kuru ağırlığı 1550 kilogram. Araçta 241 km/s hızda 600 kg yere basma kuvveti uygulayan gelişmiş aktif aerodinamik ögeler mevcut. Adaptif amortisörlere sahip F1 stili pushrod ön süspansiyonunda bulunduğu araçta 'brake by wire' teknolojisine sahip karbon seramik frenler de özellikler arasında. Lastikler de Michelin tarafından bu araca özel olacak şekilde tasarlanmış.

Aston Martin Valhalla'nın üretim versiyonu tanıtılmış olsa da üretim bandına çıkacağı tarih veya fiyatı gibi bilgiler henüz açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9835 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, hibrit ve
2 etiket daha süper otomobil valhalla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim