Anlık Bildirim

Astronotların uzay yürüyüşünden güzel kareler ortaya çıktı

Geçtiğimiz çarşamba bir NASA ve bir ESA astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na güneş panellerini kurmak üzere uzay yürüyüşüne gönderildi. Çalışmada etkileyici görüntüler ortaya çıktı.

Astronotların uzay yürüyüşü Tam Boyutta Gör

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) astronotlar uzay yürüşü yaptılar. Güneş paneli yapan üç astronot 6 saatlik görevlerini tamamladı. Öte yandan bu işlem süresince çok güzel görüntüler yakalandı. 

Astronotların uzay yürüyüşü Tam Boyutta Gör

ISS'de görevli ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotu Shane Kimbrough ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Themas Pesquet, geçen hafta çarşamba günü teknik aksaklıkları yüzünden ertelenen güneş paneli tamiri için uzay yürüyüşüne çıktı. 

Astronotların uzay yürüyüşü Tam Boyutta Gör

ISS Expedition 65 ekibinde bulunan NASA astronotu Kimbrough ve ESA astronotu Pesquet saat 14.42'de uzay yürüyüşlerine başladı. Bu uzay yürüyüşü Pesquet'in 4'üncü, Kimbrough'un ise 8'inci uzay yürüyüşüydü. 

Astronotların uzay yürüyüşü Tam Boyutta Gör

İki astronot bu yürüyüşlerinde uzay istasyonuna kurulması planlana 6 güneş panelinin ikinci kısmını başarıyla kurdu. Kurulacak güneş panellerinin istasyonun enerji ihtiyacını karşılaması beklenirken, işlem sırasında güzel görüntüler ortaya çıktı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim