Anlık Bildirim

Audi'nin içten yanmalı modellere veda edeceği doğrulandı

Audi'nin son içten yanmalı modelinin üretimine 2026 yılında başlanacak ve o tarihten itibaren bir daha içten yanmalı model geliştirilmeyecek. 2033'e kadar kademeli olarak bu modellerin satışı duracak.

Audi'nin içten yanmalı modellere veda edeceği doğrulandı Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçlar, batarya teknolojilerinin ve şarj altyapısının yeterliliği konusunda sık sık eleştirilse de otomotiv dünyasının geleceği bu doğrultuda şekillenecek gibi görünüyor. Öyle ki birçok üretici 2030'lu yıllarda sadece elektrikli araç satacağını açıkladı ve bu açıklamalara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Bu kez konu elektrikli araçlar ve Audi. Otomotiv devinin önümüzdeki yıllarda ürün gamını tamamen elektriklendireceği ilk olarak geçtiğimiz günlerde Alman basınında ortaya çıkmıştı. Çok geçmeden Audi'nin patronu Markus Duesmann'dan bu haberleri doğrulayan açıklama geldi. Bir konferansta konuşan Duesmann, marka olarak elektrik çağına güçlü ve kararlı bir geçiş yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Buna göre Audi, 2026 yılından itibaren içten yanmalı model geliştirmeyecek. İçten yanmalı motora sahip son Audi modelinin üretimine 2026 yılında başlanacak. Bu tarihten sonrasında, küresel pazarda ürün gamına eklenen tüm yeni modeller tamamen elektrikli olacak. Bu süreçte içten yanmalı modeller kademeli olarak emekliye ayrılırken, son versiyonun üretimi de 2033 yılında son bulacak. Alman markanın 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefi bulunuyor.

Duesmann, sözlerine içten yanmalı modellerin ne zaman sonlandırılacağına ilişkin kesin zamanlamanın müşteri talebi ve mevzuata göre belirleneceğini de sözlerine eklerken, şirketin 2033 yılına ilişkin kararı Çin pazarı için geçerli değil gibi görünüyor. Zira yapılan açıklamaya göre Çin'de içten yanmalı modellere talep devam ettiği için lokal olarak üretilen içten yanmalı modellerin ülkedeki satışına 2033 yılı sonrasında da devam edilebilir. Görünen o ki bu durumda daha çok ülkelerdeki kurallar belirleyici olacak. Özellikle Avrupa'da, Euro 7 adıyla bilinen yeni emisyon regülasyonları şimdiden Audi'nin de gözünü korkutmuş gibi görünüyor.

Audi'nin tamamen elektrikli araç yelpazesi gün geçtikçe genişliyor. 2018 yılında E-tron SUV'un piyasaya sürülmesinden bu yana E-Tron GT ve Q4 E-Tron modelleri de ekibe katıldı. Önümüzdeki yıl A6 E-tron sedan ve Q5 E-tron SUV da piyasaya sürülecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10332 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomotiv, otomobil ve
2 etiket daha audi elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim