Anlık Bildirim

Avrupa'da Volkswagen Golf lider, Tesla Model 3 ilk 20'de

2021, pandemi ve çip krizinin birleşimiyle Avrupa pazarı için tam bir değişim yılı oldu. Elektrikli araçlar rekora koşarken, Model 3'ün toplam satışlarda ilk 20'de yer alması dikkat çekti.

Avrupa'da Volkswagen Golf lider, Tesla Model 3 ilk 20'de Tam Boyutta Gör

Jato Dynamics, Avrupa'daki (28 ülke) binek araç satışlarına ilişkin 2021 verilerini paylaştı. Buna göre, toplam satışlar 2020 yılına göre yüzde 1,7 oranında düştü. Yapılan açıklamada 2021 yılının Avrupa için 'zorluk' ve 'değişim' dolu bir yıl olarak hatırlanacağı kaydedildi.

2021'de Avrupa'da en çok satılan otomobiller

2021 yılında Avrupa'daki satışlarda ipi göğüsleyen isim Volkswagen Golf oldu. Öte yandan Golf, 2020'ye göre %27,9 düşüşle en fazla kan kaybeden model oldu. Peugeot 208, 196.869 adetle ikinci sırada yer alırken, %16,9 büyüme kaydeden Dacia Sandero az farkla üçüncülüğe yerleşti. Ayrıca listede Hyundai Tucson ve Tesla Model 3'ün %64'lük büyümesi dikkat çekti.

Tesla Model 3, Avrupa'da şirketin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2021'de Avrupa'nın en çok satan elektrikli otomobili olmakla kalmayıp, toplam satışlarda da ilk 20'de kendine yer bulmayı başardı. Az farkla Octavia'nın gerisinde yer alan Model 3, satışlarda Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Mercedes A-Serisi ve BMW 3-Serisi'nin üzerinde yer aldı.

Avrupa'da Volkswagen Golf lider, Tesla Model 3 ilk 20'de Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçlar yükselişte

Otomotiv dünyasındaki kriz bazıları için büyük kayba neden olurken, bu durumu fırsata çevirerek pazar payını yükselten üreticiler de oldu. Örneğin Hyundai-Kia, rekabetçi SUV ve elektrikli araç modelleriyle pazar payını neredeyse 2 puan yükselterek %8,6'ya çıkardı. Aynı şekilde Toyota da pazar payını 1.4 puan artırdı. Japon üreticiye bu başarıyı getiren isim yeni Yaris oldu.

Geçtiğimiz yıl otomotiv dünyasını etkisi altına alan çip krizinden PHEV (şarj edilebilir hibrit) ve tamamen elektrikli araçlar da karlı çıktı. Yapılan açıklamada, "Yılın büyük bir kısmında, daha kısa teslim süreleri ve teşviklerin de etkisiyle bir elektrikli araç almak benzinli araç almaktan daha kolaydı" ifadelerine yer verildi. Bu araçların pazar payı %19'a ulaştı. Dizellerin %21,7 paya sahip olduğunu hesaba katarsak, 2022'de elektrikliler dizelleri geride bırakacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3768 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa, satışlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim