Anlık Bildirim

Avrupa pazarında bilgisayar satışları arttı

IDC, kişisel bilgisayar pazarının son durumunu ortaya koyan pazar araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Yayınlanan rapor Avrupa'nın da içinde bulunduğu EMEA bölgesinde satışların arttığını gösteriyor.

Avrupa pazarında bilgisayar satışları arttı Tam Boyutta Gör

IDC araştırma şirketi tarafından yayınlanan yeni rapora göre, EMEA bölgesinde (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) kişisel bilgisayar (masaüstü, dizüstü ve iş istasyonları) sevkiyatları yüzde 16.6 oranında artarak 24.1 milyon adede ulaştı.

Pazar araştırması 2020'nin son çeyreğini kapsıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan çalışma ve uzaktan eğitime geçiş, tüketici PC segmentinde yüzde 21.3 ve ticari sektörde yüzde 13.6 büyüme ile sonuçlandı.

Avrupa pazarında bilgisayar satışları arttı Tam Boyutta Gör

Tedarik sıkıntısı daha fazla büyümeyi engelledi

Büyüme oranları daha da yüksek olabilirdi, ancak tedarik sıkıntıları ve üreticilerin tedarik zincirindeki zorluklarla başa çıkamaması, tüm piyasa ihtiyaçlarının karşılanmamasına neden oldu.

Kişisel bilgisayar pazarında ilk beş üretici tüm satışların yüzde 81.1'ini oluşturuyor. EMEA'da pazar liderliği yüzde 25.7 payla Lenovo'nun elinde. Çinli şirketi yüzde 23.2 ile HP ve yüzde 14.7 pazar payıyla Dell takip ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim