Anlık Bildirim

Avrupalı otomobil üreticileri: 2035 yasağının ertelenmesini istemiyoruz

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği, Avrupa Birliği'nin 2035 itibarıyla içten yanmalı araçları yasaklama kararına itiraz ettiklerine dair söylentilerin doğru olmadığını söyledi.
Avrupalı üreticiler: 2035 yasağının ertelenmesini istemiyoruz Tam Boyutta Gör
Avrupalı ​​otomobil üreticilerinin, Avrupa Birliği'nin 2035 itibarıyla içten yanmalı araçları yasaklama kararına itiraz ettiğine dair söylentiler haftalardır ortalıkta dolaşıyor. Ancak Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği ACEA, tarihi geri çekmek istemediklerini ve elektrikli araçlı bir gelecekten yana olduklarını söyledi.

ACEA Başkanı ve Renault CEO'su Luca de Meo, bu hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda basına verdiği demeçte, otomotiv endüstrisinin yönetmeliğe karşı tartışmada yer almak istemediğini söyledi. De Meo, "2035'e itiraz etmiyoruz. Artık bu işe başlamalıyız.” sözlerini dile getirdi. Yaklaşan 2035 yasağı hedefinin potansiyel olarak mümkün olduğunu ancak doğru koşulların sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"Sektörün eski günlerine dönmesi mümkün değil"

De Meo, sektörün elektrifikasyona milyarlarca dolar yatırım yaptığını ve düzenlemelerin değişmesi halinde bunların boşa gideceğini söyledi ve "Sektörün eski günlerine dönmesi mümkün değil. Bu, çevre için kötü bir durum olur" dedi.

Ancak otomobil üreticileri, elektrikli araçların benimsenme oranlarını artırmaya yardımcı olmak için daha fazla hükümet teşviki ve şarj altyapısına yatırım yapılması yönünde çağrıda bulunuyor. 2024 yılında birçok AB teşvik programınını sonlandırılması satışlarda önemli bir azalma meydana getirdi.

Avrupa otomobil endüstrisi, Çinli rakiplerin ve Tesla'nın yoğun baskısı altında. Daha iyi rekabet edebilmek adına Volkswagen, Renault ve Stellantis, daha ucuz elektrikli araçlar yapmak için bir araya gelme ihtimalini değerlendiriyor.

Son haftalarda, tüm işaretler otomobil üreticilerinin AB'yi elektrikli araçlara geçişi yavaşlatmaya ikna etmek için büyük bir hamle yapmaya çalıştığına işaret ediyordu. Bloomberg daha önceki bir raporunda, otomobil üreticilerinin Haziran ayındaki Avrupa parlamento seçimlerinden hemen sonra lobi faliyetleri yaparak AB'nin planlarını gözden geçirmeye zorlayacağını iddia etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3866 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, avrupa birliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim