Anlık Bildirim

Avustralya, elektrikli araç kullanımını artırmayı hedefliyor

Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un BM İklim Konferansı’nda yaptığı açıklamalara göre ülke, elektrikli araç kullanımını teşvik ederek iklim değişiklikleri ile mücadelede adımlar atmaya çalışacak.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison salı günü ülkenin iklim değişiklikleri hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Morrison’un açıklamaları birçok ülkenin Avustralya hükümetini önlem almadığı için eleştiri yağmuruna tutmasının ardından geldi.

Scott Morrison Tam Boyutta Gör

Glasgow’daki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde (COP26) konuşan Morrison, Avustralya’daki insanları elektrikli araç satın almaya teşvik edeceklerini duyurdu. Başbakan açıklamalarında, elektrikli araç fiyatlarının zamanla düşüşe geçeceğini, Avustralya hükümetinin de insanları bu konuda yönlendireceğini belirtti:

“Elektrikli araç teknolojilerinin maliyetleri düşüyor. Bu da dünyadaki seçeneklerin Avustralyalılar için daha erişilebilir hâle geleceğini gösteriyor. Birçok vatandaşımız da bu konuda istekli.”

Açıklamalara göre ülkede kurulacak olan 50.000 şarj ve hidrojen yakıt istasyonuna 250 milyon Avustralya doları (185 milyon dolar) yatırım yapılacak. Hükümet, bu yeni uygulamaların Avustralya’daki hafif ticari araç satışlarının %30’unu elektrikli araçlara yönlendirmesini bekliyor.

Ülkede elektrikli araç satışları çok düşük Tam Boyutta Gör

Morrison’un açıklamalarına eleştiriler geldi

Muhafazakar bir hükümete sahip olan Avustralya’da satılan araçların yalnızca %2’sini elektrikli araçlar oluşturuyor. Bu sebeple de ülke, dünyada kişi başına düşen sera gazı emisyonlarında üst sıralarda yer alıyor.

Birçok insan ise hükümetin bu yeni kararlarını anlamsız buldu. Avustralya Elektrikli Araçlar Konseyi CEO’su Behyad Jafari de hükümetin yeterli çaba göstermediğini, açıklanan yeni politikaların önemli bir etki sağlamayacağını ifade etti. Ülkede bulunan muhalefet partisi ise daha birkaç yıl önce Morrison’un elektrikli araçlara geçmek istemediğini ifade ederek yeni politikaların gösteriş için yapıldığını söyledi ve hükümeti ‘değişimden korkan’ bir hükümet olarak nitelendirdi.

Birçok eleştiriye maruz kalan Morrison daha önce Glasgow’da yaptığı bir açıklamada Avustralya’nın 2050 yılına kadar sıfır emisyona ulaşacağını belirtmişti. Ancak bu plan ile ilgili de herhangi bir detay verilmemiş, ülkenin kömür üretimini nasıl azaltacağı merak konusu olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim