Anlık Bildirim

Fransa, iklim hedefleri için yeni nükleer reaktörler kuracak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından COP26 sırasında yapılan yeni açıklamalara göre ülke, iklim hedeflerine ulaşmak için yeni nükleer reaktörler inşa edecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şu sıralarda devam eden Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde (COP26) Fransa’nın hedefleri ve almayı planladığı önlemler hakkında konuştu.

Fransa nükleer reaktörler kuracak Tam Boyutta Gör

Macron dün yaptığı açıklamalarda, Fransa’nın emisyonları azaltma ve iklim hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası olarak uzun yıllar sonra ilk kez nükleer reaktörler inşa edeceğini tüm dünya ile paylaştı.

Glasgow’da devam eden COP26’da 200’e yakın ülke iklim değişiklikleri ile mücadelede neler yapılması gerektiği hakkında kararlar alıyor. Birçok uzman ve yetkili de bu zirvede alınacak kararların gezegenin geleceği için hayati bir önem taşıdığını vurguluyor. ABD’nin 44.başkanı Barack Obama da zirveye katılanlar arasında yer almıştı ve ülkeleri derhal yeni önlemler almaya çağırmıştı.

Macron ayrıca, Avrupa’da yaşanan enerji fiyatlarındaki artış, küresel gaz ve petrol üreticilerine olan bağımlılıklar hakkında da konuştu ancak planları ile ilgili fazla detay vermedi: “Fransa’nın enerji bağımsızlığını garanti altına almayı ve 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı planlıyoruz. Bu sebeple de yıllar sonra ilk kez ülkemize nükleer reaktörler kuracağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı artıracağız, bu sayede de gelişerek iklim hedeflerimize ulaşacağız.”

Nükleer enerjinin yararlı olup olmadığı tartışma konusu Tam Boyutta Gör

Nükleer enerji tartışmalı bir konu

Fransa nükleer enerjiye bağlı olan ülkelerin başında geliyor; ancak ülkede bulunan reaktörler eskimeye başlıyor ve yeni nesil reaktörlerin gerisinde kalıyor. Bu sebeple de Macron, yeni nesil reaktörlerin ülkede inşa edilmesini istiyor.

Nükleer enerji kömür ve petrolden daha düşük emisyonlar üretse de oluşan radyoaktif atıklar ve yüksek maliyetler nükleer santraller hakkında soru işaretleri doğuruyor. Birçok uzman da bu sebeple nükleer enerjinin karbon emisyonlarına karşı doğru bir tercih olup olmadığı konusunda ikiye ayrılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6463 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fransa, nükleer enerji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim