Anlık Bildirim

Ay fotoğrafı gerçek mi sahte mi? İşte Samsung'un açıklaması

Samsung S23 serisinin en iyisi Galaxy S23 Ultra, kamerası ile öne çıkıyor. S23 Ultra ile çekilen Ay fotoğrafları bir süredir sosyal medya gündeminde. Sahte iddialarına Samsung'dan yanıt geldi.
samsung galaxy s23 ultra ay fotoğrafı gerçek mi Tam Boyutta Gör
Galaxy S23 Ultra ile çekilen Ay fotoğraflarının fazla gerçekçi görünmesi sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Bazı kişiler, paylaşılan Ay fotoğraflarının gerçekçi olmadığını düşünüyor. İlk bakışta, detayların bir telefonun küçük kamera sensörünün çekemeyeceği kadar belirgin olması düşündürücü. Samsung’un Ay fotoğrafları üzerinde yapay zeka görüntü bindirme uyguladığı yönünde de çok fazla iddia var. Samsung ise bu iddiaları reddediyor.

Tartışılan Ay fotoğrafına Samsung'dan yanıt

Sahte olduğu iddia edilen Ay çekimlerine Samsung’un açıklaması şu yönde; “Samsung, kendini her koşulda sınıfının en iyisi fotoğraf deneyimi sunmaya adamıştır. Kullanıcı Ay’ın fotoğrafını çektiğinde, yapay zeka tabanlı sahne optimizasyon teknolojisi Ay’ı ana obje olarak algılar ve çok çerçeveli kompozisyon için birden fazla çekim yapar. Ardından yapay zeka, görüntü kalitesi ve renklerin detaylarını iyileştirir. Fotoğrafa binen herhangi bir görüntü uygulamaz. Kullanıcı, yapay zeka tabanlı sahne iyileştirici özelliğini devre dışı bırakabilir.”

Peki, Ay’ın fotoğrafı nasıl çekilir? Örnek teşkil etmesi açısından, fotoğrafçı Fahim Al Mahmud Ashik'in Ay’ın fotoğrafını nasıl çektiğini görebilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28926 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Mobil Teknolojiler Telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim