Anlık Bildirim

Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı ne zaman uygulanacak?

Türkiye, Çinli koronavirüs aşısının ilk kez 11 Aralık tarihinde ülkemizde kullanmaya başlayacak. Bakan Koca, 11 Aralık'ta sağlık çalışanlarının aşılanacağını duyurdu.

Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı ne zaman uygulanacak? Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı için ilk tarihi resmen açıkladı. Çinli üretici Sinovac’tan tedarik edilen aşılar ilk kez 11 Aralık tarihinde ülkemizde uygulanmaya başlanacak. İlk etapta sağlık çalışanlarına aşı uygulanacak.

Bakan Koca, ilk aşı uygulamasının 11 Aralık 2020’de başlayacağını ve öncelikli olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağını duyurdu. Aralık ayında muhtemelen 20 milyon doz aşı gelecek dedi. Türkiye, toplam 50 milyon doz aşı siparişi verdi. Tüm aşılar Sinovac’tan tedarik edilecek. Vatandaşlardan aşı için ücret alınmayacak. Aşı 2 doz olarak uygulanacak.

Sinovac şirketi tarafından geliştirilen Coronavac ismindeki aşının 3. faz denemeleri Türkiye’de yapılmıştı. Türkiye'deki gönüllüler üzerinde olumsuz bir etkisi olmadı. Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya ve Şili de Coronavac siparişi verdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Yanlışınız var. Dimas Covas en son yaptığı açıklamada bunu yalanladı.. Siparişi iptal etmemişler, aralık ayının ilk haftasında aşı hakkında kapsamlı laboratuvar...
Yorumu gör »
theJuDGe_41
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5450 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinovac, coronavac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim