Anlık Bildirim

Küçükçekmece Gölü'nün yakınında süren Bathonea kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı

İstanbul'da Küçükçekmece Gölü kıyısında süren Bathonea kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı. Doç. Dr. Şengül Aydıngün başkanlığında yürütülen kazılarda bir Hristiyan azizi adına yapılmış yapı bulundu.

Bathonea kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı Tam Boyutta Gör

İstanbul'da Küçükçekmece Gölü'nün kenarındaki Bathonea kazılarında yeni bulgulara erişildi. Bathonea Kazıları Başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün, Geç Roma Erken Hristiyanlık dönemine ait yapılardaki çalışmalarını ve Küçük Liman çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Doç. Aydıngün,  şu an martiryon* olduğunu düşündükleri, dine hizmet etmiş ve şehit düşerek azizlik mertebesine erişmiş kişilerin hatırasına yapılmış mezar anıtları olarak kabul edilen bir yapıyı çalıştıklarını söyledi. Aydıngün'ün aktardığına göre bu tür yapıların dünyada sayısı çok azdır.

Milattan sonra 4. ve 5. yüzyıllar arasında yapıldığı ve 6. yüzyılda depremle yıkıldığına inanılan bu yapıların, Geç Antik Çağ kaynaklarında adı geçen Theodoros Theron adına yapılmış bir azizin martiryonu olduğu düşünülüyor. Bununla beraber Aydıngün, bu yapıların nişleri arasında gömülmüş bir iskelet bulduklarını da ekliyor. Öte yandan Adli Tıp Uzmanı Dr. Ömer Turan'a göre bu iskelet azize ait değil.

* Martiryon veya Martyrion, Hristiyanlıkta din şehitlerine ve azizlere adanmış kiliselerdir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim