Anlık Bildirim

SK Hynix 24GB HBM3 belleğini sergiledi

SK Hynix uzun çalışmaların sonucunda 12 modülden oluşan 24GB HBM3 belleğini hayata geçirdi. Yüksek bant genişliklerine ulaşan HBM3 bellek geliştirilmeye devam ediyor.

24GB HBM3 Tam Boyutta Gör

Ekran kartı tarafında GDDR6 bellekler, işlemci tarafında ise DDR5 bellekler ulaştığımız son nokta ve sürekli bir gelişim içerisinde. Bununla birlikte yüksek hızları hedefleyen HBM bellek teknolojisi de gelişimine devam ediyor. 

24GB HBM3 bellekler

İç ve dış bağlantı teknolojilerinin nispeten maliyetli olması sebebiyle HBM bellekler bir türlü istenen kitleyi yakalayamadı. Bununla birlikte süper bilgisayar ve devasa sunucu sistemlerinde tercih ediliyor. Şu sıralarda HBM3 bellek teknolojisi sahaya çıkmaya hazır. 

SK Hynix bir süredir HBM3 bellekler üzerinde çalışıyor ve geçen ay 24GB kapasiteye ulaşmayı başarmıştı. 12 adet 16Gbps DRAM modülünü istifleyen firma silikon içi bağlantılarla 6.4Gbps hızlarına ve 1024-bit veri yolunda 819GB/s bant genişliğine ulaşıyor. 

12-Hi 24GB HBM3-6400 adıyla pazarlanacak olan yeni bellek ayrıca ihtiyaca göre 16GB kapasiteye sahip bir versiyon da hazırlıyor. Firma entegrasyona hazır HBM3 belleklerini bu hafta ziyaretçilere sergiledi. 

HBM3 halen yüksek maliyetlere ulaşan bir yapıya sahip ancak istikrarlı bir şekilde gelişiyor. Yakın dönemde 32Gbps modüller ile 64GB kapasiteye de erişilebilecek. Hız tarafında ise Rambus 8.4Gbps seviyelerine ulaşmıştı. SK Hynix şimdilik hangi sistemlerde 24GB belleğin kullanılacağını açıklamadı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim