Anlık Bildirim

Bilgisayar ve telefonları dil ile kontrol edebilmek artık mümkün: MouthPad

Bilim insanları, bilgisayar ve telefonları dil ile kontrol etmeyi sağlayan bir cihaz geliştirdi. MouthPad isimli bu cihaz engelleri kaldırıyor.                  
Bilgisayar ve telefonları dil ile kontrol edebilmek artık mümkün Tam Boyutta Gör
Yıllar boyunca bilim insanları engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli aksesuarlar geliştirdi. Son zamanlarda ise San Francisco'da bulunan Augmental isimli şirket tarafından ilginç bir cihaz tanıtıldı.

MouthPad isimli bu cihaz, geleneksel bir dizüstü bilgisayarı kontrol etmek için kullanılan touchpad görevi üstleniyor. Bu sayede engelli insanlar dizüstü bilgisayarlarını MouthPad kullanarak dilleri ile kontrol edebilecek.

Cihazların her biri müşterinin ağzının 3 boyutlu taraması yapılarak özel bir şekilde üretiliyor. Protez damak gibi olduğu için de konuşmayı engellemiyor. Genellikle 7,5 gram ve 0,7 mm kalınlığında olan bu cihaz, pili aktif kullanımda yaklaşık 5 saat dayanıyor ve 2 saatte şarj oluyor

Dil hareketleriyle kontrol ediliyor

Bilgisayar ve telefonları dil ile kontrol edebilmek artık mümkün Tam Boyutta Gör
Kullanıcılar cihazı ağzına sabitledikten sonra dillerini dokunmaya duyarlı bir plaka üzerinde gezdirerek imleci kontrol edebiliyorlar. Dili damağa bastırmak sol tıklama işlemini gerçekleştirirken, yudumlama sağ tıklama işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca şirket çeşitli kafa hareketi ve ısırmaya duyarlı giriş hareketlerini birleştirmeyi de planlıyor.

MouthPad şu an test aşamasında ve önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim