Anlık Bildirim

Bill Gates, ABD'ye iklim değişikliğiyle mücadele için 1.5 milyar dolarlık yardım teklifi yaptı

Microsoft’un kurucularından ünlü iş adamı Bill Gates yaptığı açıklamada, eğer ABD gerekli yasayı yürürlüğe sokarsa iklim değişiklikleriyle mücadelede 1.5 milyar dolarlık yardım yapacağını söyledi.

Dünyanın en zengin insanlarından olan ünlü iş adamı Bill Gates, perşembe günü yaptığı bir açıklamada, şu anda Kongre’de devam eden karbon emisyonları ile mücadele programının yürürlüğe girmesi halinde projelere 1.5 milyar dolarlık destek yapabileceğini söyledi.

Bill Gates'ten ABD'ye 1.5 milyar dolarlık yardım teklifi Tam Boyutta Gör

 ABD Senato’su bu hafta 1.2 milyar dolarlık bir altyapı paketini kabul etmişti. Bu paketle birlikte iklim değişiklikleriyle mücadele için Enerji Bakanlığı’na milyarlarca doların aktarılması planlanıyor.

Microsoft’un kurucularından olan Bill Gates de CNBC’ye verdiği bir demeçte, “Eğer altyapı paketi yasallaşırsa biz de gereken yardımı yapacağız ve uzun vadede yararlı işlere imza atabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Binlerce insan iş sahibi olacak

ABD Başkanı Joe Biden ayrıca, yeni altyapı paketiyle birlikte üniversite diploması olmayan binlerce insanın yüksek ücretli işlere sahip olacağını belirterek paketin hem çevresel hem toplumsal yararlarının oldukça fazla olacağını ifade etmişti.

Bill Gates'ten ABD'ye 1.5 milyar dolarlık yardım teklifi Tam Boyutta Gör

Bill Gates’in 1.5 milyar dolarlık fonu, ünlü iş adamının Breakthrough Energy isimli şirketi tarafından aktarılacak ve sera gazı salınımının ortadan kaldırılması için kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim