Anlık Bildirim

BioNTech CEO’su Şahin 120 milyon doz aşı için tarih verdi

Türkiye ile BioNTech/Pfizer arasında 120 milyon doz koronavirüs aşısı için anlaşma imzalandı. BioNTech CEO'su aşı tedarik takvimini açıkladı.

BioNTech CEO’su Şahin 120 milyon doz aşı için tarih verdi Tam Boyutta Gör

T.C. Sağlık Bakanlığı ile BioNTech/Pfizer arasında koronavirüs aşı tedariki için yeni sözleşme imzalandı. Yeni sözleşmeyle birlikte Türkiye 120 milyon doz aşı için anlaşmaya vardı. Aşının tamamı 4 ay içinde gelmiş olacak.

Bugün düzenlenen Bilim Kurulu toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ortak açıklama yaptı. Prof. Dr. Şahin, Türkiye’ye ne zaman ne kadar doz BioNTech/Pfizer aşısı geleceğini açıkladı.

BiONTech/Pfizer aşıları ne zaman gelecek?

Prof. Dr. Şahin’in açıklamalarına göre Türkiye’ye 6,1 milyon doz koronavirüs aşısı teslim edildi. 15 Haziran’a kadar 14,2 milyon, Haziran sonuna kadar toplam 30 milyon doz aşı teslim edilmiş olacak. Eylül sonuna kadar 120 milyon doz aşı teslim edilecek.

Prof. Dr. Şahin, Türkiye’de aşı üretimi ve Ar-Ge çalışmaları düşüncesinin olduğunu ifade etti. Bakan Koca, Haziran ayının ilk yarısında bu konuyu karşılıklı görüşmeyi istediğini duyurdu.

65 yaş üstünde aşılama oranı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü kişilerdeki aşılama oranının yüzde 84 olduğunu ve bunun oranın yüzde 90'ın üzerinde olmasının hedeflendiğini belirtti. Aşı takvimine göre 55 yaş ve üstündeki kişiler ile öncelikli meslek grubu çalışanları aşılanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 27 milyon doz aşı yapıldı ve 11 milyon kişi ikinci doz aşısını oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12621 kez okundu.
57 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, pfizer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim