Anlık Bildirim

Bitcoin dolandırıcıları Apple etkinliğini fırsata çevirdi

Apple’ın dün yapılan etkinliği tüm dünyada ilgiyle takip edildi. Bitcoin dolandırıcıları ise bunu fırsata çevirerek 160.000’den kişiyi kandırdı ve sahte bir Apple etkinliği yayını yaptı.

Apple’ın dün yapılan etkinliği tüm dünyada merakla takip edildi. Etkinlikte iPhone 13 dahil birçok yeni cihazın tanıtımı yapıldı.

Bitcoin dolandırıcıları ise bu etkinliği fırsata çevirdi. Dolandırıcılar, YouTube üzerinden 160.000 kişinin izlediği sahte bir yayın yaparak etkinlik üzerinden para kazanmaya çalıştı. Açılan yayın, arama sonuçlarında resmi Apple hesabının bile üzerinde yer alıyordu.

Sahte yayın, arama sonuçlarında en üstte Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 165.000 kişinin izlediği sahte yayında, CEO Tim Cook’un konuştuğu ve Apple’ın 100.000 Bitcoin (BTC) satın aldığını belirten alakasız görüntüler paylaşıldı. Dolandırıcılar, izleyenlerin kendilerine kripto para göndermesini, bunun karşılığında da iki katının onlara geri gönderileceğini söyleyerek izleyicileri kandırmaya çalıştı. Sahte yayın bir süre sonra YouTube tarafından kaldırıldı.

Sahte Apple etkinliği Tam Boyutta Gör

YouTube, platformda bulunan kripto para sahtekarlıkları yüzünden son zamanlarda birçok eleştiri alıyordu. Ripple da geçtiğimiz nisan ayında dev video platformunu XRP hakkında yayınlanana sahte içerikler için dava etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim