Anlık Bildirim

Bitcoin fiyatı 21 bin dolar altına indi, Elon Musk haklı mı çıktı?

Elon Musk'ın geçen yıl attığı Tweet üzerindeki rakamlar Bitcoin fiyatında birebir yaşanmaya başladı. Sadece tesadüf mü yoksa ünlü isim bir şeyler mi biliyor?    

Bitcoin

Yılın başlarında Bitcoin fiyatında başlayan düşüş derinleşerek devam ediyor. En yüksek seviyelerini gördükten sonra 2020 Mart ayından bu yana en kötü performansını sergileyen Bitcoin yatırımcıyı adeta bezdirdi.

Elon Musk'ın gizemli rakamları

Dip olduğu zannedilen her noktadan daha da dibe düşen Bitcoin fiyatı gece geç saatlerde 21 bin dolar seviyesinin de altına indi. Geçen hafta enflasyonun tarihi zirve yapması, Celsius ağında dönen dolaplar ve FED’in 75 baz puan artış ihtimalinin masaya gelmesi çöküşü tetikledi.

Bu dönemde Bitcoin madencilerinin de düşüşten etkilenmemek için ellerinde bulunan yüklü varlıkları satmaya başladıkları görüldü. Bir dönem kahraman ilan edilen El Salvador, Tesla ve MicroStrategy ise yatırımlarının neredeyse yarısını kaybetti. Özellikle El Salvador’un tahvil konusunda büyük sıkıntı yaşayabileceği belirtiliyor.

Küresel ekonomilerde de benzer düşüş hareketleri mevcut ve yatırımcı haliyle riskli varlıklardan uzak durmayı tercih ediyor. Bu nedenle kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doların da altını gördü. Bir ara 2.5 trilyon dolara doğru bir rekor hamlesi yapmıştı.

Bununla birlikte Elon Musk tarafından geçen yıl atılan bir gönderinin adım adım gerçekleşmesi komplo teorilerini de alevlendirdi. Farklı bir konuda olduğu iddia edilse de sayı zincirinde şu anda 20 rakamı da görülmüş durumda. Öncesinde ise 68 bin ve 61 bin dolar seviyelerine dokunmuştu. Elon Musk'ın neden böyle bir dizilimi paylaştığı tam bir muamma. Komplo teorileri doğruysa Bitcoin fiyatı 20 bin dolar sonrasında 74 bin ve 72 bin rakamlarına gidecek. Elbette ne zaman belli değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
64915 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitcoin fiyatı ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim