Anlık Bildirim

Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı

Bitcoin'in 2017'deki SegWit güncellemesinden bu yana en büyük güncellemesi olarak kabul edilen Taproot güncelllemesi onay aldı. Veri miktarı, güvenlik ve gizlilik artacak.

Bitcoin'in 2017'den bu yana en büyük güncellemesine onay çıktı Tam Boyutta Gör

Bitcoin'in (BTC) Taproot güncellemesi %90 oranında kabul ile onaylandı. Güncelleme sayesinde ağdaki veri miktarı, gizlilik, güvenlik ve ölçeklendirme için yeni olanaklar sunulacak.

Bitcoin protokolünde yıllar sonra öne çıkan en önemli güncelleme olan Taproot, artık yeterli madencilik desteğine sahip durumda.

Speedy Trial tarafından belirtilen verilere göre, belirlenen 2 haftalık zorluk periyotlarından herhangi birinde çıkarılan blokların en az %90’ı yükseltme için desteklerini “işaret” ederse, aktivasyon süreci başlayacaktı. Yani bir süre içinde çıkarılan 2.016 bloktan 1.815’inin, o bloğu çıkaran madencinin yükseltmeden yana olduğunu gösteren küçük bir kodlanmış bilgi parçası içermesi gerekir.

Bu ikinci zorluk döneminde, 687.284 numaralı blokta bu kriter karşılandı. Zorluk dönemi Pazar günü sona erdiğinde, Taproot’un blokların %99’undan fazlasının kesin olarak güncelleme lehine sinyaller vermesi oldukça olası.

Taproot, 2017’deki SegWit’ten bu yana Bitcoin’in en çok beklenen güncelemesi konumunda. SegWit’in ana odak noktası Bitcoin protokolünü ölçeklendirmek iken, Taproot ise ağı Schnorr imzaları olarak bilinen yeni bir imza şemasıyla donatacak. Bitcoin koduna yapılan bu küçük ayarlama, gizlilik, çoklu imza cüzdanları ve güvenlik ile ölçeklendirme için yeni olanaklar sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim