Anlık Bildirim

Blue Origin, sıradaki uçuşu hakkında açıklama yaptı

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin, yaptığı bir açıklamada sıradaki uçuşu hakkında bilgiler paylaştı. Haber sitesi TMZ de bu uçuşta Star Trek’ten tanıdığımız William Shatner’in de olacağını iddia etti.

Amazon’un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, pazartesi günü yaptığı bir açıklamada yeni uçuşları hakkındaki planlarını açıkladı. Haber ve eğlence sitesi TMZ de bu uçuşta Star Trek’te Kaptan Kirk’ü canlandıran William Shatnerin'in de olacağını iddia etti.

William Shatner ve canlandırdığı Kaptan Kirk karakteri

TMZ, 90 yaşındaki Shatner’in 12 Ekim’de yapılacak olan uçuşta yer alacağını ve bunun onu uzaya giden en yaşlı insan yapacağını belirtti.

Blue Origin tarafından yapılan açıklamalarda ise dört kişilik mürettebatın ikisinin ismi açıklandı ancak Shatner’in uçuşta olup olmayacağı ile ilgili bilgi paylaşılmadı. Bu iki kişinin de eski NASA mühendisi ve Planet Labs’ın kurucu ortağı Chris Boshuizen ve klinik araştırma platformu Medidata Solutions’un kurucu ortağı Glen de Vries olduğu duyuruldu. Diğer iki astronotun kimler olacağının ise gelecek günlerde açıklanacağı belirtildi.

Chris Boshuizen (sol) Glen de Vries (sağ) Tam Boyutta Gör
Chris Boshuizen (sol) Glen de Vries (sağ)

12 Ekim'de Teksas'tan fırlatılacak

Yetkililere göre New Shepard roketi 12 Ekim 2021 günü batı Teksas’ta bulunan fırlatma merkezinden yerel saat ile 8.30’da fırlatılacak.

Şirketin ilk mürettebatlı uçuşu ise Jeff Bezos ve yanındaki üç kişiyle birlikte 20 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti. Mürettebatta bulunan 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen, uzaya giden en yaşlı ve en genç insanlar olmuştu.

Blue Origin, sıradaki uçuşu hakkında yeni bilgiler paylaştı Tam Boyutta Gör

12 Ekim’de yapılacak olan uçuş da bunun bir benzeri olacak. Mürettebatta bulunan Boshuizen, çocukluk hayalinin gerçekleştiğini belirtirken Glen De Vries de uçuşu “bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi” olarak nitelendirdi.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim