Anlık Bildirim

Bluetooth teknolojisi 6GHz bandını araştırıyor

Bluetooth geliştirme platformu daha iyi bağlantılar yakın dönemde 6GHz frekansını kullanacağını açıkladı. Bunun için Wi-Fi Alliance paltformu ile yakın bir şekilde çalışıyor. 
Bluetooth Tam Boyutta Gör
İlk yıllarında basit dosya aktarımı ve çağrı kulaklıklarına bağlantı için kullanılan Bluetooth teknolojisi adeta çağ atladı. Daha uzak mesafeler, iç mekân konum tespiti, düşük gecikme, yüksek boyutlar gibi pek çok yetenek kazandı. Şimdi yeni bir dönem başlıyor.

Bluetooth bağlantısında 6GHz dönemi

6GHz frekansını ilk olarak Wi-Fi 6E teknolojisinde duymuştuk. Yoğun bağlantıların olduğu alanlarda 6GHz frekansına alan açarak kullanıcıyı rahatlatan Wi-Fi 6E teknolojisi veri hızlarını 2ms daha düşük gecikme süresinde 2Gbps arttırabiliyor.

Bluetooth SIG platformu da 6GHz frekansını araştırmaya başladı. Böylece belirli cihazlar için daha verimli bağlantılar mümkün olacak. Platform Bluetooth LE özelinde açıklama yapmış. Bu bakımdan düşük enerji odaklı cihazlar için gelişmeler olacağını söyleyebiliriz. Wi-Fi Alliance bu noktada platform ile iş birliği yapıyor ve tecrübelerini paylaşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim