Anlık Bildirim

Audi'den uzayıp kısalabilen gövdeye sahip otomobil konsepti: Skysphere

Özünde elektrikli bir spor otomobil olan Skysphere'ın gövdesi 250 mm kadar uzayabiliyor. Otomobil bu moddayken seviye 4 otonom sürüş özelliğine geçiş yapıyor. İşte detaylar:

Audi skysphere ön tasarım Tam Boyutta Gör

Otomotivin geleceği "elektrikli ve otonom araçlar" üzerine şekillenirken, üreticiler de geleceğini bu iki temel üzerine inşa ediyor. Bu kapsamda karşımıza çıkan ilgi çekici konsept çalışmalarına Audi Skysphere de katıldı.

Audi Skysphere tasarımı ve özellikleri

Fütüristik tasarımıyla dikkat çeken Audi Skysphere konsepti, iki kişilik oturma kapasitesine sahip üstü açılabilir bir elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Otomobilin daha da dikkat çekici olan yanı ise uzayabilen aks mesafesi. Tek bir tuşla aks mesafesi otomatik olarak uzayan Skysphere konsepti bu kapsamda otonom sürüş moduna geçiyor ve daha geniş bir yaşam alanı sunan konforlu bir uzun yol otomobiline dönüşüyor.

Audi'nin Malibu'daki tasarım stüdyosunda ortaya çıkan Skysphere konsepti; ölçüleri, karakteri ve geriye doğru açılan kapılarıyla 30'ların Horch 853 isimli roadster modelinden esintiler taşıyor. Oldukça uzun bir ön kaputa sahip olan aracın aydınlatmaları ince olsa da, gerek aydınlatılmış logo gerekse boydan boya uzanan ön paneldeki LED'ler bu konudaki boşluğu fazlasıyla doldurmuş gibi görünüyor.

Bu otomobilin gövdesi uzayıp kısalabiliyor: Audi Skysphere Tam Boyutta Gör

Yine geçmişten esintiler taşıyan 23 inçlik jantlara sahip Audi Skysphere konseptindeki modüler sistem aks mesafesini 250 mm'ye kadar uzatabiliyor. Böylelikle Sport modundayken 4.94 metre olan toplam uzunluk GT modundayken 5.19 metreye kadar çıkıyor. Bunun yanı sıra genişliği 2 metre olan elektrikli otomobilin yüksekliği ise 1.23 metre olarak açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre Audi Skysphere konsepti arka aksa entegre edilmiş tek bir elektrik motorundan güç alıyor. 632 beygir güç ve 750 Nm tork üreten motor, otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Otomobildeki batarya kapasitesi 80 kWsa fakat fazladan modül eklenebiliyor. Bu da WLTP'ye göre 500 km'ye kadar menzil sağlıyor.

Skysphere'ın ağırlığı 1800 kilogram ve bu ağırlığın yüzde 60'ını arka aks taşıyor. Adaptif süspansiyon ve arka akstan yönlendirme sistemi de otomobilin sürüş deneyimini etkileyen özellikler arasında.

Audi Skysphere şimdilik sadece bir konsept çalışmasından ibaret. Üretim şu an için öz konusu değil fakat yetkililer bu konuda 'asla' demiyor. Skysphere'ın ardından Audi iki konsept daha karşımıza çıkaracak. 2021'in sonunda tanıtılacak olan konsept Grandsphere isimli bir sedan, 2022'de tanıtılacak olan ise Urbansphere isimli bir hatchback olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
42614 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, otonom ve
3 etiket daha elektrikli konsept otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim