Anlık Bildirim

Bu yıl otomotivden elde edilen ÖTV geliri dudak uçuklatıyor: Yüzde 50 artış

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden elde edilen bilgiye göre, devletin otomotivden tahsil ettiği ÖTV geliri 2021'in 11 ayında geçen yıla göre yüzde 50 artarak 58 milyar TL'ye dayandı.

Bu yıl otomotivden elde edilen ÖTV geliri dudak uçuklatıyor Tam Boyutta Gör

Türkye'de otomobil denince akla ilk gelen kavramlardan biri olan ÖTV, yeni bir araç sahibi olmak isteyenlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ÖTV matrah güncellemesi bekleneni veremedi. Satın alınabilir olan pek çok model kısa sürede yine yüzde 80 ÖTV dilimine çıktı. Yüzde 50'lik vergi diliminde kalan seçeneklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Peki bu yıl devletin otomotivden tahsil ettiği toplam ÖTV geliri ne kadar oldu?

EBS Danışmanlık'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden yararlanarak hazırladığı tabloya göre, devletin 11 ayda otomotivden tahsil ettiği ÖTV geliri 58 milyar liraya dayandı. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50 artış anlamına geliyor. 

Dahası, devletin 2021 yılına ilişkin ÖTV geliri hedefi 39,8 milyar TL olarak açıklanmıştı. Daha yıl bitmeden bu hedef neredeyse 18 milyar TL aşılmış durumda. Paylaşılan bilgilere göre, 2020'nin kasım ayında araç başına ortalama ÖTV tahsilatı 79.946 TL idi. 2021'in aynı ayında bu değer 101.300 TL'ye yükseldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11061 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ÖTV ve
2 etiket daha gelir vergi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim