Anlık Bildirim

CD Projekt, sessiz sedasız oyunların kaynak kodlarının sızdırıldığını onayladı

Geçtiğimiz aylarda CD Projekt siber saldırıya uğramıştı ve şirketin verilerinin geçtiğimiz haftalarda internete sızdırıldığı söylentisi çıkmıştı. CD Projekt dün akşam saatlerinde duyurumu onayladı.

CDPR kaynak kodlarının sızdırıldığını onayladı Tam Boyutta Gör

Cyberpunk 2077 ve The Witcher gibi oyunların geliştiricisi olan CD Projekt, geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi siber saldırıya uğramıştı. Saldırıda şirketin oyunlarının kaynak kodları çalınmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bu kodların internete sızıdırıldığı söylentisi çıkmıştı ve CDPR bu durumu onayladı.

CDPR Onayladı

Bildiğiniz gibi çalınan kaynak kodları tahminen 7 milyon dolara satılmıştı. Satılan kişiye bu kodları bir daha kimseyle paylaşmama koşulu konmuştu ancak geçtiğimiz hafta kodlar internete sızdırıldı söylentisi çıktı. CD Projekt de bu söylentiyi dün akşam saatlerinde sessiz sedasız bir şekilde onayladı.

Sessiz sedasız diyoruz çünkü Yaz Oyun Festivali esnasında tüm oyuncular ve basın, etkinliğe odaklanmışken açıklama yapıldı. İster istemez bu durum da şüphe çekti. CDPR'ın açıklamasına göre oyunların kaynak kodları dışında eski ve aktif CD Projekt çalışanlarının tüm bilgilerinin de sızdırılmış olabileceği söylendi. CDPR'ın açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim