Anlık Bildirim

Yemen’deki Cehennem Kuyusu’nun dibine ilk kez inildi

Yemen’de bulunan 112 metre derinliğindeki ünlü “Cehennem Kuyusu”nun dibine ilk kez inildi. Ummanlı araştırmacılar, kuyunun dibinde ölü hayvanlar ve mağara oluşumları ile karşılaştıklarını açıkladı.

Ummanlı araştırmacılar, Yemen’de bulunan ünlü Cehennem Kuyusu’nun dibine inen ilk insanlar olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan çalışmaya göre mağara kaşifleri, resmi adı Berehut Kuyusu olan 112 metre derinliğindeki efsanevi kuyunun dibinde mağara oluşumları ve ölü hayvanlara rastladıklarını açıkladılar.

Ünlü kuyu, birçok efsanenin oluşmasına sebebiyet vermişti. Bazı insanlar obruğun cinler için kullanılan bir hapishane olduğunu iddia etmiş, bazıları ise kuyunun dibinde dünyayı ortadan kaldırabilecek bir yanardağ olduğunu iddia ediyordu. Kuyunun ismi ise gelen kötü kokular sebebiyle “Cehennem Kuyusu” olarak belirlenmişti.

Umman sınırında bulunan kuyuya daha önce birçok amatör kâşif girse de en dibe kadar kimse ulaşmamıştı. Şimdi ise tarihte ilk kez Cehennem Kuyusu’nun dibine ulaşıldı.

9 metreye kadar ulaşan dikitler keşfedildi

Umman Mağara Keşif Ekibi’nden 10 kişilik bir grup kuyunun dibine inmeyi başardı. Açıklamalara göre kuyunun dibinde yılanlar, kurbağalar, ölü hayvanlar, 9 metreye kadar uzanan dikitler ve mağara incileri bulundu.

Cehennem Kuyusu’nun dibine ilk kez inildi Tam Boyutta Gör

Uzmanlar mağaradan kaya, toprak, su ve ölü hayvan örnekleri topladıklarını, önümüzdeki haftalarda bu örnekleri inceleyerek daha detaylı bir araştırma yayınlayacaklarını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14474 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yemen, mağara ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim