Anlık Bildirim

Android 5.1 sürümü resmiyete kavuştu, güncelleme Nexus cihazlar için başladı

Android 5.1 sürümü resmiyete kavuştu, güncelleme Nexus cihazlar için başladı
Google bir süredir bazı bölgelerde Android One projesindeki cihazlara Android 5.1 güncellemesini başlatmıştı ancak bu yeni sürüm resmiyete kavuşmamıştı. Bugün resmi Android blog sayfasında yapılan açıklama ile yeni sürüm resmiyete kavuşurken özellikleri de kullanıcılarla paylaşıldı.
Yeni sürümün dikkat çeken özelliklerine gelecek olursak bunlardan ilki çoklu sim kart kullanımına resmi olarak destek verilmesi oluyor. Bunun yanında telefon görüşmelerinde deneyimi arttıracak HD kalitede sesli görüşme desteği de yeni sürüm ile birlikte akıllı telefonlara eklenecek, ancak bu seviyede net görüşme deneyimi yalnızca Android 5.1 sürümü cihazlar arasında yapılabilecek.

Önemli gelişmelerden bir diğeri ise güvenlik konusunda atılmış gibi gözüküyor. Yeni sürüm ile birlikte kayıp ve çalınan telefonlarınızı kilitleyebilirken başkasının cihazı açmak istediğinde daha önce tanımlanan Google hesabına giriş yapması gerekiyor. Cihazda tüm veriler silinip fabrika ayarlarına dönülse dahi Google hesabına giriş yapılmadan kullanıma izin verilmeyecek.

Bunun dışında yeni sürümde birlikte Bluetooth ile bağlantı kurulan cihazları hızlıca kontrol etmek için hızlı ayarlar menüsünden ulaşılabilir iken Wi-fi ile ilgili problemlerin aşıldığı da belirtiliyor.

Google açıklama ile birlikte Nexus cihazlar için güncellemeleri de başlatmış durumda. Güncellemenin tüm cihazlara dağıtılması biraz süre alabilir ancak Nexus kullanıcıları aralıklı olarak güncellemelerini kontrol edebilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5965 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lollipop, resmi ve
2 etiket daha android 5.1 nexus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim