Anlık Bildirim

Bazı Xiaomi telefonlarına güncelleme desteği kesiliyor

En eskisi 2012 en yenisi 2015 çıkışlı olan Xiaomi Mi 2/2S, Mi 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2, Redmi 2 Prime ve Mi Note telefonlarına güncelleme desteği kesiliyor.

Akıllı telefonlarına uzun süreli ve sık güncelleme vermesi ile bilinen Çinli üretici Xiaomi, eskiyen donanımlar karşısında çaresiz kalıyor. MIUI 9 güncellemesi ile birlikte 6 telefonun fişi çekiliyor.

6 modele güncelleme desteği kesildi

Bir açıklama yapan firma, eskiyen donanımları nedeniyle kullanıcı tecrübesinde problemler oluşturacağını düşündükleri 6 model için güncelleme desteğini keseceklerini bildirdi. Bu telefonlar Mi 2/2S, Mi 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2, Redmi 2 Prime ve Mi Note şeklinde sıralanıyor.

Telefonlar içerisinde en eskisi 2012 yılında piyasaya sürülen Xiaomi Mi 2 olarak göze çarpıyor. Diğer modeller ise 2013, 2014 ve 2015 yıllarında piyasaya çıkmıştı. Yonga setleri ise Snapdragon S4 Pro, Snapdragon 615, Snapdragon 801 gibi oldukça eski yongalar.

Bahse konu telefonlar son olarak MIUI Global Beta ROM 7.11 sürümünü aldı ve artık herhangi bir beta programında yer alamayacak. Ayrıca MIUI 9 Global sürümünü aldıktan sonra da güncelleme desteği tamamen kesilecek.

Xiaomi güncelleme desteğini kesiyor olsa da MIUI 9 sürümü ile bunu yapması takdire şayan. Ayrıca yaklaşık 3-6 yıl arasında bir güncelleme desteği sunmuş oluyor ki bu, pek çok teknoloji devinin bile uzak kaldığı bir periyot. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10651 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi miui 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim