Anlık Bildirim

Mevcut hiçbir Nokia telefon Project Treble'ı desteklemiyor

Android Nougat işletim sistemiyle gelen Nokia telefonların hiçbiri, üreticilerin cihazlarını en son Android sürümüne hızlı bir şekilde güncelleyebilmelerini sağlayan Project Treble'ı desteklemiyor.
Google'ın "Project Treble" girişimini duymuş olabilirsiniz. Arama devi bu projeyle Android cihaz üreticilerinin telefonlarını daha kolay, daha ucuz ve daha hızlı bir şekilde güncel tutmasını sağlamayı hedefliyor.
Android telefonlar için düzenli işletim sistemi güncellemeleri büyük bir sorun teşkil ederken maalesef üreticilerin çoğu telefonlarını son Android sürümüne güncellemiyor. Google'ın Project Treble girişimi bu düşünülerek tasarlanmış durumda ve üreticileri cep telefonlarını güncel tutmaya teşvik edecek bir politikaya sahip.
Google'ın blog sayfasında, Treble'ın sadece Android Oreo ve sonrasında piyasaya sürülen tüm yeni cihazlarda kullanılabileceği yazıyor.Yani bu da Nougat'la kutudan çıkan tüm Nokia Android telefonların Project Treble'ı desteklemediği anlamına geliyor.

HMD Global iki yıl boyunca cihazları güncel tutacak

HMD Global müşterilerine iki yıl boyunca güncelleme sözü verdiği için bu durum son kullanıcılar için sorun teşkil etmeyecek. Çünkü her halükarda Treble olsun veya olmasın güncelleme alacaklar. Sadece şirket daha fazla kaynak ayırarak Nougat'la gelen tüm Nokia telefonlara güncellemeleri sunmak zorunda kalacak.
HMD Global yetkilisi Juho Sarvikas, Twitter üzerinden yöneltilen bir soruyu cevaplayarak durumu doğruladı. Bu aynı zamanda Nokia 9 gibi gelecekteki tüm Nokia marka Android telefonların, ancak Oreo ile kutudan çıkması durumunda Project Treble'ı destekleyeceği anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4179 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim