Anlık Bildirim

Samsung'un ekrana gömülü parmak izi sensörü ekran sorununa neden oluyor

Parmak izi tarayıcısını ekranın altına entegre etmeye çalışan Samsung, bu teknolojinin neden olduğu ekran sorunlarını aşmaya çalışıyor. Peki ekrana gömülü parmak izi sensörü nasıl bir sorun yaratıyor?
Samsung, tıpkı Apple gibi kullanıcıların ekrana dokunarak cihazlarının kilidini açmalarını sağlamak için parmak izi tarayıcısını dokunmatik panelin altına almaya çalışıyor. Fakat yeni bir rapora göre, Apple bu yeni teknolojiyi sunmaya Samsung'dan çok daha yakın.
Özellikle, Samsung'un ekrana entegre parmak izi sensörünün mevcut prototiplerde bazı ekran sorunlarına neden olduğu ve tarayıcının bulunduğu alandaki parlaklığın farkedilir derecede yüksek olduğu ortaya çıktı. Ayrıca sorunun nasıl göründüğünü sergilemek adına konsept bir görsel de hazırlanmış durumda (bkz. üstteki resim).
Samsung'un problemi çözmek için araştırmalarına devam ettiğine inanılıyor ancak ortaya çıkan sorun nedeniyle şirket bu özelliği biraz daha ertelemeye karar verdi.

Ekrana gömülü sensörle gelen ilk telefon iPhone 8 olabilir

Yani bir başka deyişle, bu yılın Ağustos veya Eylül ayında piyasaya sürüleceği düşünülen Galaxy Note 8, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip olmayacak. Yeni Note modelinin Galaxy S8 ve S8+'da kullanılan arka panele yerleştirilmiş geleneksel sensörle gelmesi bekleniyor.
Büyük olasılıkla Samsung şu anda yeni nesil S modelini tamamlamayı planladığı 2018 yılının ilk çeyreğinde ekrana entegre yeni parmak izi sensörünü sunacak. Bu da Galaxy S9'un ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı taşıyan ilk Samsung modeli olma şansının yüksek olduğu anlamına geliyor.
Öte yandan Apple'ın da benzer bir teknoloji geliştirdiğini ve çalışmaların daha iyi bir tempoda ilerlediğini duyuyoruz. Cupertino merkezli devin Eylül ayında günışığına çıkması beklenen iPhone 8'de yeni parmak izi tarayıcısını sunacağı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7101 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim