Anlık Bildirim

Galaxy S21 Ultra'nın kamera detayları sızdı: LIDAR yok

Sızan son bilgilere göre Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung'un önümüzdeki yılın ilk ayında piyasaya süreceği Galaxy S21 Ultra modelinde lazer otofokuslu 108 MP kamera olacak.

Galaxy S21 Ultra'nın kamera detayları sızdı: LIDAR yok Tam Boyutta Gör

Son söylentilere göre Samsung, Galaxy S21 amiral gemisi akıllı telefon ailesini 14 Ocak 2021 gibi erken bir tarihte piyasaya sürecek. Samsung konusunda güvenilir sızıntılarıyla ünlü Ice Universe hesabına göre serinin en gelişmiş akıllı telefonu olan S21 Ultra, mevcut nesle kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş bir ana kamera ile geliyor. Ana sensörün yine 108 megapiksel olacağı ifade edilirken, ToF sensörünün ise olmayacağı belirtilmiş.

Sızan bilgiler çözünürlük aynı kalsa da, yeni amiral gemisinin tamamen farklı bir sensör kullanacağı yönünde. Galaxy S21 Ultra'nın ISOCELL HM3 sensörüne sahip olması bekleniyor. Tam da bu noktada hatırlatacak olursak, Galaxy S20 Ultra, ISOCELL Bright HM1 sensörüne sahip. Yeni sensörün yüzde 12 daha iyi ışık hassasiyeti sağladığı ve daha ayrıntılı görüntülere imza attığı söyleniyor. Ayrıca düşük ışıkta çekim hızının arttığı da bir diğer önemli husus.

Lazer otomatik odaklama ile geliyor

Yeni amiral gemisindeki ToF sensörünün kaldırılması, lazer otomatik odaklama ile dengelenecek. İlk bakışta bu bir geri adım gibi görünüyor ancak aynı çözüm kendini iyi şekilde kanıtlayan Galaxy Note 20 Ultra'da da kullanılmakta. Uzmanlar, Galaxy S20 Ultra'nın ToF sensörünün çok kullanışlı olmadığını, dolayısıyla kaybın ciddi olmayacağını söylüyorlar.


Mevcut verilere göre, Galaxy S21 serisi akıllı telefonlar, satış bölgesine bağlı olarak Qualcomm Snapdragon 875 veya Samsung Exynos 2100 yonga setine sahip olacak. Ek olarak cihazların, Galaxy Buds Beyond kablosuz kulaklıklarla donatılacağı da gelen haberler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim