Anlık Bildirim

Huawei yasağa günler kala bileşen yığınağı yapıyor

14 Eylül itibariyle ABD ekipmanı kullanan yabancı firmalarla iş yapması izne tabi tutulacak olan Huawei; adeta yığınak yapıyor. Firma test edilmemiş ürünleri bile alıyor.

Huawei yasağa günler kala bileşen yığınağı yapıyor Tam Boyutta Gör

Çin hükümetine casusluk yaptığı gerekçesiyle ABD tarafından ağır yaptırımlara maruz kalan Huawei için henüz en kötüsü gelmedi. Firma biraz daha zaman kazanabilmek adına bileşen yığınağı yapıyor.

Stok üstüne stok

ABD’nin yerli firmaların Huawei ile iş yapmasını izne bağlayan genelge aslında pek korkutucu olmamıştı zira TSMC gibi pek çok teknoloji devi yabancı kaynaklıydı. Ne varki ABD ekipmanı kullanan yabancı firmaların da izne tabi olması işleri değiştirdi.

Huawei’nin en önemli silahı olan Kirin işlemciler TSMC tarafından üretiliyor ve 14 Eylül itibariyle ortaklık sona erecek. Huawei’nin kendi ülkesinde TSMC kadar gelişmiş bir dökümcü bulabilmesi de mümkün değil.

Gelen bilgilere göre Huawei; 14 Eylül tarihine kadar yasağa takılacak olan firmalardan tedarik yığını yapıyor. Gerekirse gece geç saatlerde görüşmeler veya ani video konferanslar ile tedarik akışını sağlamaya çalışıyor. Hatta tedarikçilerin test edilmemiş veya tamamlanmamış bileşenleri bile gönderdiği ifade ediliyor.

Bu yıl Huawei’nin 200 milyon civarında akıllı telefon satması bekleniyor. Pandemi nedeniyle rakiplerinin kan kaybetmesi ikinci çeyrekte pazarın lideri haline gelmesini sağlamıştı. Bu yıl da ikinciliği koruyacağı tahmin ediliyor.

Ne var ki 2021 yılında en kötü senaryo yaşanabilir. ABD ile bir iyileşme olmazsa Huawei’nin elindeki stoklar hızla tükenecek. Firmanın en azından 2021 ilk çeyrekte bileşen kullanımını dengede tutabileceği tahmin ediliyor. Sonraki dönemde ise üretimin de azalması gerekecek. Bu durumda yıllık 50 milyon satışın ancak yakalanacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9096 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei mate 40 ve
2 etiket daha tsmc Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim