Anlık Bildirim

Xiaomi, ABD hükümetine karşı açtığı davayı kazandı

Eski ABD başkanı Donald Trump'ın giderayak kara listeye eklediği Xiaomi hakkını aramak için ABD hükümetine dava açmıştı. Çinli şirket ABD mahkemesi tarafından haklı bulundu.

Xiaomi, ABD hükümetine karşı açtığı davayı kazandı Tam Boyutta Gör

Hatırlayacağınız üzere Trump yönetimi, görevi devretmesine sayılı günler kala dokuz Çinli şirketi daha kara listeye eklemişti. Bu firmalardan biri olan Xiaomi, karşı atağa geçerek ABD Savunma Bakanlığı ve ABD Hazinesi'ne dava açtı.

Amerikalı yatırımcıların, Çin ordusu veya hükümetiyle bağlantısı olduğundan şüphelenilen bu dokuz şirkete yatırım yapması yasaklanmış ve 11 Kasım 2021'e kadar kara listede yer alan şirketlerdeki varlıklarını elden çıkarmaları istenmişti.

Wall Street Journal'in haberine göre, davanın görüldüğü federal mahkeme, ABD'nin Xiaomi'ye yatırım yasağı uygulanmasını engelledi. Çinli teknoloji devininin kara listeye alınma kararını "derinden kusurlu" olarak nitelendirdi.

Xiaomi, ABD hükümetine karşı açtığı davayı kazandı Tam Boyutta Gör

İkna edici kanıtlar yok

ABD'nin yaptırım kararı sadece bir süreliğine askıya alındı. Pentagon, Çin ordusuyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen Xiaomi'nin kara listeye eklenmesini talep etmişti. Mahkeme, Amerika Birleşik Devletleri'nin böyle bir bağlantının var olduğuna dair ikna edici kanıtlar sunmadığını söylüyor.

Hakim, Xiaomi'nin sivil kullanım için ticari ürünler üreten ve bağımsız bir yönetim kurulu ve hissedarlar tarafından kontrol edilen halka açık bir şirket olduğunu ifade etti. Şirketin Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileri ve ülkenin güvenlik birimleriyle bağlantılı olmadığı belirtildi. Xiaomi şimdi ABD yaptırımlarını tamamen ortadan kaldırılmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim